Români, sclavi la un fermier italian: găzduiţi într-o clădire fără încălzire, care colcăia de şobolani

Români, sclavi la un fermier italian: găzduiţi într-o clădire fără încălzire, care colcăia de şobolani

Asta au găsit poliţiştii italieni când au intrat în casa în care locuiau românii. FOTO: Poliţia italiană

Românii au lucrat fără contract, erau prost plătiţi, uneori în mâcare, şi erau cazaţi într-o casă fără încălzire, năpădită de şobolani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul de Poliţie din Orvieto, provincia Treni, a descoperit şi a pus capăt unei situaţii de exploatare şi degradare care a avut ca victime doi muncitori de origine română, se arată într-un comunicat al Poliţiei din Italia. 

Un antreprenor local a angajat la ferma sa doi cetăţeni români făcându-i să lucreze fără niciun fel de contract, fără protecţie socială, plătiţi foarte puţin, fără a avea zile de odihnă sau sărbători; Zilele de lucru începeau în zori şi continuau neîntrerupt pe tot parcursul zilei, până la apus, şapte zile pe săptămână. După apusul soarelui, cei doi muncitori au fost aduşi şi găzduiţi într-o veche fermă dărăpănată, situată pe teritoriul Parrano, deţinută de antreprenor.
 
Potrivit celor rezultate din anchetele Poliţiei de Stat, coordonate de procurorul adjunct la Curtea din Terni, Marco Stramaglia, cei doi au fost angajaţi şi pentru a îngriji animalele antreprenorului şi pentru a lucra pentru alţi fermieri din zonă; uneori erau plătiţi cu bani, alteori doar cu mâncare.
 


Trăiau într-o locuinţă fără încăzire, năpădită de şobolani


 
Descoperirea acestei situaţii s-a produs în urma unei anchete efectuate de poliţiştii din Orvieto care, după ce au aflat de un posibil caz de exploatare, au demarat operaţiuni de urmărire şi supraveghere a fermei, iar apoi au intrat în acţiune pentru a pune capăt acestei situaţii.
 
Când bărbaţii secţiei de poliţie au intrat în cabană, au fost impresionaţi de condiţiile precare de sănătate şi igienă în care trăiau cei doi muncitori: locuinţa se afla într-o stare generală avansată de degradare, nu avea încălzireşi peste tot se găseau excremente de şobolani. 
 
În timpul inspecţiei, poliţiştii au constatat, de asemenea, că antreprenorul, pentru a furniza cabana cu apă şi electricitate, a făcut o conexiune ilegală la reţeaua electrică şi la conducta de apă provocând o pagubă de peste 10.000 de euro. 
La finalul anchetelor, fermierul a fost acuzat de angajare ilegală, intermediere şi exploatare ilicită a muncii, precum şi pentru conexiunea abuzivă la reţeaua de electricitate şi apă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările