Româncă din Spania masacrată de iubit. Olandezul violent i-a aruncat trupul decapitat la container

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Mocanu se stabilise de mai mulţi ani în Spania unde locuia cu băiatul ei. FOTO Diario Informacion
Alina Mocanu se stabilise de mai mulţi ani în Spania unde locuia cu băiatul ei. FOTO Diario Informacion

Trupul neînsufleţit al unei românce din orăşelul spaniol Moraira a fost găsit decapitat şi aruncat la gunoi. Principalul suspect, iubitul femeii, a recunoscut crima şi a fost arestat.

Cadavrul femeii a fost găsit în dimineaţa zilei de luni, 17 noiembrie, de către angajaţii firmei de salubritate din La Sabatera de Moraira, o zonă locuită în mare parte de cetăţeni străini, în special europeni, chiar în timp ce goleau containerele de gunoi. 

După ce au trecut peste şoc, aceştia au informat Poliţia Locală şi Garda Civilă. La faţa locului, s-au deplasat imediat mai mulţi poliţişti, precum şi un legist şi un judecător, iar anchetatorii au reuşit să identifice victima. Tânăra ucisă, Alina Mocanu, avea 36 de ani, trăia de câţiva ani în Spania şi era mama unui băiat de 14 ani.

El Pais citează surse din cadrul anchetei care au informat că trupul neînsufleţit al româncei era înfăşurat într-un cearceaf însângerat şi era brăzdat de tăieturi ale unei arme albe. Poliţiştii au ajuns la concluzia că femeia, care avea mai multe tăieturi la gât, dar şi pe antebraţe, a încercat cu disperare să se apere. Nu a reuşit, iar tăieturile i-au fost în cele din urmă fatale. Moartea ei ar fi survenit încă de duminică, 16 februarie.

Ucigaşul şi-a recunoscut fapta

Principalul suspect, un olandez în vârstă de 60 de ani, de stabilit şi el în Spania, a fost arestat şi şi-a recunoscut fapta, mai notează El Pais. Arthur K este om de afaceri şi trăia de mai mulţi ani în Moraira. El se afla în evidenţele poliţiştilor, după ce a fost reclamat de Alina Mocanu, care obţinuse anul trecut, în luna iunie, un ordin de restricţie împotriva bărbatului.

Cei doi s-au cunoscut în Spania şi au avut o relaţie, dar s-au despărţit din cauza comportamentului violent al olandezului. Deşi l-a reclamat la poliţie, românca a acceptat de curând să reia relaţia cu acesta, fără să se gândească la consecinţe.

De altfel, olandezul le-ar fi povestit anchetatorilor că ar fi ucis-o în urma unui conflict spontan şi că gestul său nu a fost premeditat. „N-am vrut să o ucid, nu asta voiam. Dar ne-am certat, m-a înfuriat şi nu am ştiut bine ce fac atunci. Da, eu am omorât-o, dar nu a fost ceva premeditat”, ar fi spus batavul. Bărbatul a fost arestat şi a fost dus la cazarma Gărzii Civile din Alicante. 

Delegatul Guvernului spaniol a deplâns moartea Alinei

Moartea Alinei Mocanu nu a rămas fără ecouri în Spania. Delegatul Guvernului spaniol împotriva violenţei domestice, Victoria Rosell, a făcut un apel pe Twitter, cerându-le oamenilor să colaboreze cu poliţia şi cu insituţiile guvernamentale şi să prevină pe viitor astfel de fapte.

Potrivit presei iberice, românca a fost prima victimă a violenţei domestice înregistrată în acest an în Comunitatea Valencia şi a unsprezecea din toată Spania. Din 2003, anul în care victimele violenţei în familie au început să fie numărate oficial, 1.044 de femei au fost ucise de partenerii lor sau de foştii parteneri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite