Românca acuzată de „jaful secolului” la Londra i-a făcut avansuri anchetatorului: „Ai nişte ochi superbi”

Românca acuzată de „jaful secolului” la Londra i-a făcut
avansuri anchetatorului: „Ai nişte ochi superbi”

Maria Meşter a fost prinsă când purta cercei furaţi de zeci de mii de euro FOTO: Facebook/BBC

Maria Meşter, românca de 47 de ani acuzată că a furat la Londra cu încă trei complici bunuri de peste 30 de milioane euro, i-a făcut avansuri poliţistului care o investiga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Meşter lucra angajată ca menajeră în Marea Britanie şi a reuşit „jafurile secolului” în Londra. Ajutată de fiul ei şi de încă doi români, aceasta a furat bani şi bunuri în valoare de peste 25 de milioane de lire sterline, adică peste 30 de milioane de euro. Printre victime sunt milionara Tamara Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, magnatul din Formula 1 şi fostul mare fotbalist Frank Lampard.

Conform Tribunalui Isleworth Crown, Maria Meşter a fost arestată pe aeroport, în timp ce purta o pereche de cercei furaţi de la Tamara Ecclestone. Magistraţii au aflat că Maria Meşter a negat că ar fi făcut parte din banda de hoţi, iar, în timpul interogatoriului, aceasta  a solicitat de mai multe ori o ţigară.

„Ştiu că vrei oamenii importanţi, iar eu nu am nimic de-a face cu asta", i-a spus Maria Meşter detectivului Glen Peach, conform gsp.ro.

Chestionată de ce poartă cerceii furaţi, Maria Meşter a evitat subiectul şi i-a făcut avansuri poliţistului: „Ochii tăi albaştrii sunt minunaţi", iar apoi a cerut o ţigară: „Lasă-mă să fumez o ţigară, ochi albaştri". Detectivul britanic i-a mulţumit pentru compliment, după care a întrebat-o despre implicarea ei în jafuri.

„Nu, nu, nu. Te rog, o ţigară. Nu am fost niciodată în cas, nu am furat niciodată. Mă poţi lăsa să fumez o ţigară, te rog? Creierul meu explodează", i-a spus Maria Meşter poliţistului, după cum precizează gsp.ro

 

Şi Lampard se numără printre victime

 

Conform BBC, Maria Meşter, ajutată de ceilaţi trei membri ai bandei, a dat lovitura vieţii sale pe 13 decembrie 2019. Pe 13 decembrie 2019, românca a jefuit vila Tamarei Ecclestone, fiica magnatului care a deţinut Formula 1, de unde a sustras bijuterii şi obiecte în valoare de 25 milioane de lire sterline.

Maria a profitat de faptul că Tamara şi soţul ei, Jay Rutland, erau plecaţi într-o vacanţă de trei săptămâni şi au pătruns nestingheriţi în vila luxoasă, de unde au furat o serie de obiecte de valoare.

 Potrivit procurorilor, ei ar fi furat numai din casa fiicei miliardarului o colecţie scumpă de bijuterii, inclusiv un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro. Totodată, fiica magnatului din Formula 1 a mai sesizat furtul unor inele şi cercei de mare valoare, precum şi a unei brăţări în valoare de peste 100.000 de dolari. Mai devreme, pe 1 decembrie 2019, românii dăduseră o spargere la vila lui Frank Lapard, antrenorul lui Chelsea, de unde au plecat de asemenea cu o pradă de milioane de euro.

 Procurorul britanic Paul Jarvis a scos în evidenţă dificultatea acţiunii, pentru că membrii bandei au fost nevoiţi să escaladeze mai multe garduri şi să treacă peste alte două proprietăţi, astfel că riscul la care s-au expus a fost unul semnificativ. Între cele două spargeri, cei patru români au spart şi reşedinţa familiei lui Vichai Srivaddhanaprabha, regretatul patron al echipei de fotbal Leicester, de unde au furat obiecte în valoare de un milion de lire.

Vă ma​i recomandăm şi:

Poliţistul care a făcut dreptate fetei care a suferit în tăcere. A prins un pedofil la trei ani de la comiterea faptei

Anchetă în Argentina, după moartea lui Maradona. „Infirmiera şi-a modificat declaraţia!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările