Român închis pentru furt, datorită unui hamburger lăsat la locul faptei acum zece ani

Român închis pentru furt, datorită unui hamburger lăsat la locul faptei acum zece ani

Marius Florin Berescu a fost prins la circa 10 ani de la comiterea faptei. FOTO: Poliţia italiană

Un hamburger lăsat la locul unui furt le-a permis poliţiştilor să-l identifice pe Marius Florin Berescu (36 de ani), care a fost arestat, zilele trecute, şi va petrece un an şi patru luni în închisoare. Românul nu a scăpat, deşi au trecut zece ani şi, între timp, s-a mutat în Anglia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius Florin Berescu, un român de 36 de ani, a fost arestat, zilele trecute, de Scotland Yard şi extrădat în Italia, unde are de ispăşit un an şi patru luni de închisoare pentru un furt comis în urmă cu zece ani. 

În 1 noiembrie 2011, Berescu şi alţi complici au intrat pe un şantier din localitatea Pordenone, regiunea Friuli-Veneţia Giulia, pentru a fura ţevi de cupru de mii de euro, cauzând astfel daune de zeci de mii de euro. În timpul operaţiunii, infractorilor li s-a făcut foame şi au încins o masă cu hamburgeri, cartofi prăjiţi şi băuturi răcoritoare, relatează presa italiană. 
 
Atât furtul, cât şi masa au fost întrerupte, deoarece un martor a observat că mai multe persoane intră şi ies noaptea din şantier şi a avertizat Poliţia. Încolţiţi de poliţişti, hoţii au abandonat obiectele furate şi au fugit. În grabă, au lăsat în urmă şi resturi de mâncare, mucuri de ţigară, sticle, hârtiile în care erau împachetate mâncarea. Rămăşiţele unui hamburger au fost cheia găsirii infractorilor în acest caz, au comunicat poliţiştii italieni. Amprenta şi urmele biologice lăsate pe hamburger au făcut posibilă identificarea românului. Investigatorii au analizat inclusiv ADN-ul rămas pe hamburger. 
 
În martie 2020, procurorul din Pordenone a emis un ordine de arestare împotriva românului, iar Unitatea de Investigaţii a Carabinierilor a început să-l caute. Zilele trecute, au descoperit că Berescu s-a mutat în Anglia. La cererea colegilor italieni, poliţiştii britanici l-au arestat pe român şi l-au extrădat. 
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 


O româncă de 37 de ani a devenit eroină în Italia. „E prima dată când avem un astfel de caz aici”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările