Român mort în chinuri cumplite: bătut şi incendiat în Italia. Ucigaşii săi, pedepsiţi exemplar de magistraţi

Român mort în chinuri cumplite: bătut şi incendiat în Italia. Ucigaşii săi, pedepsiţi exemplar de magistraţi

Vasile Todirean (stânga) alături de unul dintre călăii săi, Eros de Mori. FOTO: L` Arena

Un român de 42 de ani şi-a găsit sfârşitul pe patul unui spital din Verona, după ce a fost bătut cu sălbăticie şi ars de trei bărbaţi. Călăii săi şi-au aflat pedepasa pe 1 decembrie.

Vasile Todirean (42 de ani) trăia de mai mulţi ani pe străzi, în Italia, după ce îşi pierduse locul de muncă şi nu a mai primit o altă şansă. Pe străzile din Villafranca, o localitate mică de lângă Verona, i-a cunoscut pe conaţionalul său, Cristian Relu Tuca şi pe Eros De Mori şi Liliano Bosoni, toţi fără ocupaţie. 

Cei trei aveau să fie călăii săi, anul trecut, pe 8 iulie. Atunci, Todirean s-a întâlnit cu prietenii săi nu departe de gara Villafranca. Au stat de vorbă, însă la un moment dat, pe fondul unei discuţii aprinse, cei trei l-au atacat aparent din senin, lovindu-l cu brutalitate. Nu s-au oprit nici atunci când Vasile Todirean a căzut, la fel cum nu s-au oprit nici când victima nu a mai putut nici măcar să se apere cu mâinile de ploaia de lovituri. Iar atunci când au obosit să mai dea în el, le-a venit o idee criminală şi l-au stropit cu o substanţa incendiară, după care i-au dat foc. 

În agonie, Todirean a mai găsit resurse să se târască până pe peronul gării, unde a fost observat de un mecanic de tren. Iniţial, acesta a crezut că a dat peste un cadavru şi a dat repede alarmă. Pentru român a fost însă mult prea târziu. Dus de urgenţă la un spital de lângă Verona, el s-a stins după două luni groaznice.

Ancheta care a urmat morţii sale a scos la iveală legătura sa cu cei trei ucigaşi, iar poliţiştii au văzut imagini surprinse de o cameră video de pe stradă, astfel că bărbaţii au fost arestaţi. După mai bine de un an, procesul a luat sfârşit, cel puţin în primă instanţă, informează agenţia ANSA.

La finalul procesului, un tribunal din Verona i-a condamnat pe toţi la închisoare pe viaţă. Decizia poate fi însă atacată, ceea ce avocaţii care îi apără pe acuzaţi au anunţat că vor face. 

Vă mai recomandăm:

Român jefuit, răpit şi torturat de Îngerul Dulce. Totul a început cu un flirt pe o reţea de întâlniri amoroase

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările