Român condamnat la închisoare în Marea Britanie. Cum a furat banda din care făcea parte sute de mii de lire sterline din conturile englezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român membru al unei reţele de infractori a fost arestat şi condamnat la 5 ani de închisoare în Mare Britanie. Alături de Alex Scurtu, din grupul de infractori mai făceau parte alţi trei bărbaţi, condamnaţi la pedepse între 9 ani de închisoare cu executare şi un an şi jumătate cu suspendare

Alături de Alex Scurtu, din bandă mai făceau parte Gift Mangava (41 de ani, şeful reţelei de infractori),Adideji Atitebi (28 de ani) şi Darel Morrison (20 de ani). Prejudiciul creat de cei patru a fost estimat la peste o jumătate de milion de lire sterline.

Potrivit presei din Mare Britanie, infractorii au deschis mai multe conturi bancare prin utilizarea de documente de identitate contrafăcute, iar aici îşi dirijau încasările. De regulă, ei plasau reclame false pentru bunuri şi servicii online. Toate acestea existau doar pe hârtie, astfel că atunci când cei naivi încercau să cumpere, plăţile erau transferate în conturile escrocilor. Nu în ultimul rând, ei trimiteau mesaje ca din partea unei bănci, iar victimelor li se solicita să furnizeze informaţii care îi ajutau pe infractori să intre în conturile lor, să fure bani şi să-i transfere în conturile special înfiinţate pentru asta. 

Dacă Alex Scurtu a fost condamnat de un tribunal din Londra la 5 ani de închisoare, Mangava, care era şeful bandei, a primit 6 ani şi 9 luni de închisoare, iar Atitebi a fost condamnat la 4 ani. Cel mai puţin a primit Morisson, căruia judecătorii i-au dat doar un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite