Robotul care răspunde la întrebări despre admitere pe Facebook. Hiphi îi ajută pe tinerii care vor să fie studenţi la o facultate din cadrul UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UBB  FOTO Adevărul
UBB  FOTO Adevărul

Un roboţel pe nume Hiphi oferă informaţii, pe Facebook, despre specializările şo locurile disponibile, ce trebuie să conţină dosarul de admitere, care e calendarul admiterii şi care sunt criteriile de selecţie la Facultatea de Istorie şi Filosofie a UBB.

„Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, alături de compania Imprezzio Global, a implementat o soluţie software de tip chatbot pentru a facilita procesul de admitere din acest an. Chatbot-ul este un soft automatizat, gândit să răspundă rapid la întrebările utilizatorilor şi să extragă informaţii relevante dintr-o cantitate uriaşă de date“, precizează reprezentanţii UBB.

Prin parteneriatul cu firma de software, UBB urmăreşte să dezvolte roboţelul Hiphi şi să-l transforme într-un ghid virtual care să-i ajute pe studenţii facultăţii pe toată durata studiilor. Robotul le va oferi informaţii despre cazare, cursuri, contracte de studiu, examene şi evenimente.

Facultatea de Istorie şi Filosofie înseamnă şi 8 departamente, numeroase centre şi institute de cercetare. Momentan, cursurile acestei facultăţi sunt urmate de 1.500 de studenţi în limbile română, maghiară, engleză şi franceză. Facultatea oferă 10 specializări la nivel licenţă, 17 programe de master şi 3 domenii la nivelul studiilor doctorale.

Statistica primelor două zile de admitere la UBB 

Peste 3.500 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere în primele două zile de Admitere la UBB. Cei mai mulţi candidaţi au optat, până în prezent, pentru Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 736 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, respectiv 251 de dosare pentru învăţământul la distanţă.

Perioada de admitere la UBB este cuprinsă între 12 şi 31 iulie 2017.

Absolvenţii de liceu au la dispoziţie, pentru anul universitar 2017-2018, aproape 5.000 de locuri bugetate, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă şi 2.650 de locuri pentru învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă. Pe toată perioada admiterii, universitatea le pune la dispoziţia tinerilor circa 440 de locuri în căminele proprii.

Mai puteţi citi: 

Încep înscrierile la UBB, cea mai mare universitate din România: 16.797 de locuri scoase la concurs

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite