REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Motivele pentru care elevii clujeni au obţinut note mai bune

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Motivele pentru care elevii clujeni au obţinut note mai bune

Valentin Cuibus a explicat de ce au obţinut elevii rezultate mai bine. FOTO: Remus Florescu

Rezultatele obţinute de cei peste 4.000 de elevi care au dat Examenul de Capacitate la Cluj anul acesta sunt mai bune decât anul trecut. Procentul celor care au obţinut media peste 5 a crescut cu 13% faţă de 2012. Şeful Inspectoratului Şcolar Cluj, Valentin Cuibus, spune că motivele pentru care s-au obţinut rezultate mai bune sunt inspecţiile dese şi simulările.

Ştiri pe aceeaşi temă

“88,15 % dintre elevi au obţinut peste 5 la capacitate, faţă de 75,62 % anul trecut. Este o creştere de 13 %. De asemeea, anul trecut au fost 18 medii de 10, iar acum sunt 38 de medii de 10”, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Cluj, Valentin Cuibus. Acesta a făcut şi analiza pe materii: la Limba Română 92,3% au obţinut peste 5 la Limba română, faţă de 86,9 % cât a fost anul trecut; La Matematică,  anul trecut au luat peste 5 - 65, 49 %, iar anul acesta 86,1 an acesta. 

Inspecţii şi simulări

“Motivele pentru care care rezultatele sunt mai bune faţă de anul trecut sunt pe de o parte, cele 250 de inspecţii inopinante făcute în special pe materiile Română şi Matematică, la toate unităile cu rezultete slabe slabe. Aceste inspecţii au continuat cu programe remediate, cu ore suplimentare de română şi matematică pentru copii. Şi, pe de altă parte au contat foarte mult simulările, efectuate în două etape noiembrie şi aprilie. A contat că lucrările s-au întors la şcoală, au fost văz de părinte, de profesor şi de copil. A fost foarte important fapul că părinţii au conştientizat problemele”, a precizat Cuibus.

Rezultatele finale

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2013 (examenul de Capacitate 2013) se vor afişa la avizierele şcolilor pe 3 iulie, urmând ca listele complete, cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional, în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei, dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro. De asemenea, rezultatele vor putea fi urmărite pe adevarul.ro, pentru fiecare judeţ în parte. 

Citeşte şi 

 

 FOTO Evaluare Naţională 2013. Proba la Matematică: „Va fi uşor. Nu-mi fac probleme. Am luat şi ore“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările