Revolta unui medic neplătit dintr-un centru de vaccinare din Cluj. „Lucrez din februarie şi nu am fost încă plătit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii din centrele de vaccinare din judeţul Cluj nu au primit niciun ban de câteva luni. FOTO Pixabay
Medicii din centrele de vaccinare din judeţul Cluj nu au primit niciun ban de câteva luni. FOTO Pixabay

Personalul sanitar care lucrează în centele de vaccinare din judeţul Cluj nu a primit niciun ban din partea statului, de la începutul campaniei de vaccinare. Medicii anunţă că dacă nu îşi vor primi drepturile salariale până la 1 aprilie, vor înceta să administreze vaccinuri.

Campania de vaccinare din România a fost grav afectată de faptul că până acum au ajuns în ţară mai puţine vaccinuri decât se estima, iar acum este pe cale să sufere o nouă lovitură. În timp ce Ministerul Sănătăţii îşi face planuri să crească ritmul vaccinării, cei mai mulţi medici s-au săturat să nu mai fie plătiţi şi sunt decişi să nu se mai prezinte la muncă de la 1 aprilie.

Este şi cazul unui medic de la un centru de vaccinare din cartierul clujean Mănăştur, care a anunţat că pleacă din prima zi a lunii viitoare, dacă nu îşi va primi salariile restante, notează Ştiri de Cluj.

„Doresc să vă informez că medicii din centrele de vaccinare nu am fost plătiţi. Lucrez din primele zile ale lunii februarie şi încă nu am primit nimic. Mulţi dintre noi ne plătim bone pentru copii, ca să ne respectăm programul sau facem naveta. E munca noastră şi efortul nostru”, a declarat acesta pentru sursa citată.

Medicul spune că i s-au adunat facturile restante, iar soluţia nu pare să se întrevadă în acest moment. Primăria Cluj-Napoca i-a anunţat deja pe medici că nu există bani pentru achitarea salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, iar Ministerul Sănătăţii continuă să ignore problema.

„Facturile nu ne aşteaptă. Le doresc celor care nu ne dau banii să stea cu noi să muncească, să depună acelaşi efort, inclusiv sâmbetele si duminicile, şi să nu primească nici ei banii. Dacă nu ne plătesc până în 1 aprilie, vrem să ştim totuşi dacă ne plătesc, iar dacă nu, să renunţăm. Trebuia sa fim informaţi de la început că nu se face plata. Să ne zică că ne plătesc la anul, în doi ani, dar să zică. Eu am renunţat la alt loc de muncă, mai departe de casă, pentru acesta, dar sincer prefer mai puţini bani, dar să îi primesc”, a mai spus cadrul medical. 

Vă mai recomandăm şi:

Veşti proaste de la un consilier al ministrului Sănătăţii: „Un timp de funcţionare mai restrâns pentru magazine aduce mai multă aglomeraţie”

Semnal de alarmă pentru autorităţi: „Restricţia orarului de funcţionare a supermarketurilor nu e bazată pe dovezi ştiinţifice şi va genera aglomerare”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite