Rectorul universităţii din Cluj unde un dascăl a fost prins că vindea licenţe: ”Profesional, este foarte bun. Studenţii l-au ales decan de an”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul Universităţii ”Bogdan-Vodă” din Cluj, Mohammad Jaradat, a declarat, pentru ”Adevărul”, că lectorul Florin Radu Pintea, prins săptămâna trecută că vindea licenţe studenţilor, a fost suspendat din activităţile sale, dar şi că studenţii îl apreciau şi l-au ales, des, să le fie decan de an.

”Nu am primit nimic oficial de la Parchet”, afirmă rectorul  Universităţii ”Bogdan-Vodă”, Mohammad Jaradat. Acesta spune că joia trecută, 25 iunie, oamenii legii au venit la el în birou cu un mandat de percheziţie. ”Mi-au zis că au mandat pe numele lui Pintea. Altceva nu ştiu”, a declarat rectorul.

Potrivit acestuia, lectorul Pintea a fost suspendat şi nu mai poate preda cât este anchetat. Întrebat dacă există posibilitatea ca acesta să fie concediat, Mohammad Jaradat a afirmat că aşteaptă decizia instanţei ca să se poată pronunţa. ”L-am suspendat din toate activităţile. Asta e singura măsură pe care pot să o iau eu, ca şi conducător de instituţie. A fost o decizie a Biroului Senatului”, adaugă rectorul.

Florin Radu Pintea (foto dreapta, credit foto: site-ul Universităţii ”Bogdan-Vodă”) este absolvent de UBB (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor) şi din 2001 a devenit cadru didactic la Universitatea ”Bogdan-Vodă” din Cluj, se arată în CV-ul său, de pe site-ul instituţiei.

florin radu pintea foto

”Profesional este foarte bun. Este iubit de studenţi. În fiecare an era ales decan de an. E bun. Fapta e regretabilă, dacă se demonstrează. El va răspunde pentru ce a făcut”, a mai declarat rectorul  Universităţii ”Bogdan-Vodă”. Până acum numele lectorului nu a mai fost implicat în scandaluri şi, adaugă rectorul, niciodată nu i s-a plâns vreun student că Florin Radu Pintea ar crea probleme

Potrivit evz.ro, lectorul a fost reţinut joia trecută pentru luare de mită, deoarece ar fi vândut două lucrări de licenţă unor studenţi de la universitate, în schimbul sumei de 200 de euro exemplarul. Unul dintre cei doi studenţi l-a denunţat, iar lectorul a fost reţinut 24 de ore. Vineri, 26 iunie, a acceptat să colaboreze cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Este cercetat penal sub control judiciar.

Înlocuitorul purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a declarat telefonic că nu poate da declaraţii despre dosarul lectorului întrucât, a spus acesta, oferirea de informaţii presei despre o cercetare în curs ar obstrucţiona ancheta.

În mai, anul acesta, un alt lector a fost prins pe picior greşit de oamenii legii. Este vorba de lectorul Iustin Atanasiu Pop, care preda Contabilitate la UBB şi care a fost arestat preventiv în dosarul de evaziune fiscală Romprest. Pop a fost cel care a creat circuitul financiar prin care membrii grupării conduse de Florian Walter au fraudat statul cu circa 14 milioane de euro.

Mai puteţi citi:

Un lector universitar din Cluj, „creierul“ escrocheriilor din dosarul de evaziune Romprest. Decanul: „Am aflat din presă. Academic nu avem ce să-i reproşăm“
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite