Record pe aeroportul din Cluj: 2 milioane de pasageri. Momentul a fost marcat cu tort şi discursuri

Record pe aeroportul din Cluj: 2 milioane de pasageri. Momentul a fost marcat cu tort şi discursuri

Pasagerul cu numărul 2.000.000 a fost o doamnă  FOTO Aeroportul Internaţional Cluj

Pe aeroportul internaţional din Cluj a călătorit joi, 21 septembrie, pasagerul cu numărul 2.000.000. În urmă cu exact trei luni, pe 21 iunie, reprezentanţii aeroportului marcau  înregistrarea primului milion de pasageri din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Cluj, pasagerul cu numărul 2.000.000 a călătorit pe zborul LOT Polish Airlines, care a aterizat de la Varşovia. Evenimentul a fost sărbătorit cu tort şi discursuri ale reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, ai aeroportului, ai companiei aeriene poloneze.

„Ne bucurăm că sărbătorim astăzi, 21 septembrie 2017, pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat în premieră pe Aeroportul Internaţional Cluj. Atingerea acestui prag la exact 3 luni de la aniversarea primului milion de pasageri înregistraţi anul acesta, este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicaţi în dezvoltarea şi modernizarea aeroportului. Mulţumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru făcând posibilă această aniversare, pentru prima dată în istorie”, a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 a aterizat la Cluj  FOTO Aeroportul Internaţional Cluj

În 1996, aeroportul clujean înregistra 32.000 de pasageri. În 2017 se estimează un trafic cuprins între 2,7-3 milioane de călători. 

Aeroportul are în portofoliu peste 45 de destinaţii spre 20 de ţări, prin care se asigură deschiderea spre Europa şi întreaga lume, având 10 companii care operează zboruri regulate de pasageri şi cargo, dar şi 10 zboruri charter spre cele mai importante destinaţii turistice, se arată într-un comunicat. 

Printre destinaţiile regulate favorite de pe Aeroportul Internaţional Cluj - al doilea din ţară după numărul de pasageri (susţin reprezentanţii aeroportului) - se numără Bucureşti Otopeni, Londra Luton, Munchen, Milano, Paris şi Barcelona.


Mai puteţi citi:

Vacanţele în Grecia, un pic mai aproape. Curse aeriene zilnice din Bucureşti spre Atena

Destinaţiile verii de pe aeroportul din Cluj. Programul zborurilor charter

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: