Reacţii în urma dezvăluirilor cu privire la cazul „falsului medic“ de la Cluj. Emanuel Ungureanu: „Voi sesiza Parchetul“

Reacţii în urma dezvăluirilor cu privire la cazul „falsului medic“ de la Cluj. Emanuel Ungureanu: „Voi sesiza Parchetul“

Emanuel Ungureanu a cerut demisia conducerii DSP Cluj. FOTO: Arhivă personală

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, cere demisia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj şi susţine că va sesiza parchetul în legătură cu cazul medicului acuzat că ar fi practicat oftalmologia fără drept la spitalul CFR din Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adevărul” a prezentat luni, 8 aprilie, o înregistrare audio din care rezultă că medicul Marius Nistor de la Spitalul CFR din Cluj a intrat în posesia declaraţiilor făcute de cadrele medicale în cadrul anchetei în care e cercetată soţia sa şi, mai mult decât atât, s-a întâlnit cu aceste cadre medicale şi le-a dat indicaţii privind un nou rând de declaraţii solicitate.
 
Crina Nistor ar fi practicat fără drept timp de 10 ani oftalmologia la Spitalul CFR din Cluj-Napoca alături de soţul ei, un cunoscut şi apreciat chirurg oftalmolog. Acestea sunt acuzaţiile de la care a pornit ancheta.
 
Sesizată de Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Cluj a început să cerceteze, săptămâna trecută, cazul de la secţia Oftalmologie a Spitalului CFR Cluj-Napoca. 
 „Se încearcă muşamalizarea cazului Nistor de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca!”

 
Parlamentarul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook un link cu materialul din Adevărul şi a scris: 
„Probe AUDIO zdrobitoare! Se încearcă muşamalizarea cazului Nistor de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca!
Medicul Nistor a făcut presiuni asupra asistentelor medicale din Spitalul CFR să mintă cu privire la implicarea ilegală a soţiei sale, Crina Melania Nistor, în efectuarea unor intervenţii oftalmologice fără a avea acest drept sau competenţe, timp de mai bine de 10 ani. Voi sesiza Parchetul în acest caz, din informaţiile pe care le deţin, în această tentativă de muşamalizare este implicată conducerea Spitalului CFR, reprezentanţi ai DSP Cluj şi alţi angajaţi ai acestei unităţi sanitare. În ciuda avertismentelor publice, conducerea DSP Cluj nu a gestionat cu responsabilitate acest caz extrem de grav. Solicit public Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demiterea conducerii DSP Cluj, în regim de urgenţă!”.  
 
Deputatul Ungureanu a precizat, pentru „Adevărul“, că va depune plângerea vineri sau la începutul săptămânii viitoare. 
 
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: