Reacţia fostului subprefect al Clujului la acuzaţiile venite pe surse de la DNA: „Nu am avut nicio legătură amoroasă cu ofiţerul SRI”

Reacţia fostului subprefect al Clujului la acuzaţiile venite pe surse de la DNA: „Nu am avut nicio legătură amoroasă cu ofiţerul SRI”

Mihnea Iuoraş şi-a dat demisia zilele trecute din funcţia de subprefect al Clujului.

Conform unor surse din DNA, fostul subprefect Mihnea Iuoraş şi fostul subofiţer SRI Anca Albu ar fi fost „prieteni intimi”. Albu este acuzată de procurori că ar fi dezvăluit informaţii secrete despre activităţile de supraveghere ale preşedintelui CJ, Horea Uioreanu. Mihnea Iuoraş neagă existenţa unei relaţii intime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraş, acuzat că i-a transmis preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, informaţii clasificate obţinute de la Anca Albu, subofiţer SRI, cu care ar fi avut o relaţie amoroasă, susţine Evenimentul Zilei. 

„Răzvan Pop (consilierul lui Horea Uioreanu-nr) a mai povestit şi despre faptul că ofiţerul SRI a fost în relaţii foarte apropiate cu subprefectul Mihnea Iouraş, fiind la un moment dat prieteni intimi”, se arată în cotidian. „Sunt nevinovat. Mă pun la dispoziţia justiţiei pentru a mă cerceta. Nu am avut nicio relaţie amoroasă cu Anca Albu, nu ştiu de unde au scos aceste informaţii”, a declarat pentru „Adevărul”, subprefectul Mihnea Iuoraş. El a decis să nu mai comenteze pe marginea dosarului. 

Iuoraş şi-a dat demisia din postul de subprefect după arestarea lui Uioreanu, fiind unul dintre cei aflaţi în cărţi pentru noua echipă de conducere a PNL Cluj, care urma să revigoreze filiala partidului. „ Am fost solicitat de către domnul Marius Nicoară, senator şi vicepreşedinte al PNL, să mă alătur noii echipe de conducere a PNL pentru a reconstrui mişcarea liberală clujeană grav afectată, din păcate, în ultimele zile de evenimente pe care le ştim cu toţii“, a suţinut Iuoraş la data de 30 mai. Astăzi el a declarat: „Nu vizez nicio funcţie în cadrul PNL Cluj, o să-i ajut, dar nu voi candida”. 
 
De ce este acuzat Iuoraş
 
Fost subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraş, este cercetat de DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată; Concret el este acuzat că a transmis preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, informaţii obţinut de la Anca Elena Albu, fost subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Cluj. Informaţiile se refereau la faptul că Uioreanu era vizat de acţiuni de supraveghere ale SRI. În dosar este cercetat şi Horea Uioreanu pentru insigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată; Procurorii arată că scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul Serviciului de Informaţii Externe, cu mijlocirea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj. 
 
Citeşte şi
 
Un nou dosar penal pentru Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj. DNA a pus sub acuzaţie un fost subofiţer SRI şi pe fostul subprefect Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI, a fost pusă sub urmărire penală de către DNA fiindcă că i-a permis lui Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să aibă acces la informaţii care nu erau destinate publicităţii.
 
UPDATE Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în arest preventiv. El este cercetat de DNA într-un nou dosar Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în continuare în arest, după ce magistraţii Curţii Supreme au decis să respingă contestaţia.
 
VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut. Este acuzat de luare de mită, complicitate la spălare de bani şi fals Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horia Uioreanu a fost reţinut după şase ore de audieri. El a părăsit sediul DNA într-o maşină a instituţiei, însoţit de doi anchetatori. 

Consilierul preşedintelui CJ Cluj şi-a dat demisia. El e acuzat că primit 6.000 de lei mită de la patronul Fany Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a anunţat că Răzvan Pop, consilierul său, şi-a dat demisia deoarece este cercetat în dosarul mitei Fany. 

Ioan Bene, afaceristul a cărui firmă a făcut noua pistă a aeroportului, reţinut alături de preşedintele CJ Cluj Omul de afaceri Ioan Bene a fost reţinut, miercuri seara, 28 mai, de către procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul de corupţie în care a fost reţinut şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu.

Vasile Pogăcean, omul de afaceri reţinut alături de preşedintele CJ Cluj, este un baron local din comuna Iclod Vasile Pogăcean, omul de afaceri reţinut pentru 24 de ore alături de preşedintele CJ Cluj, 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările