Raluca Turcan: Putem asista la o cădere a guvernului din cauza obsesiei împotriva justiţiei şi a iresponsabilităţii economice

Raluca Turcan: Putem asista la o cădere a guvernului din cauza obsesiei împotriva justiţiei şi a iresponsabilităţii economice

Raluca Turcan - FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la o cădere a Guvernului Grindeanu pe fondul unor măsuri pe care liderul liberal le-a caracterizat ca fiind "iresponsabilităţi economice” lipsite de "ancoră”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul PNL, Raluca Turcan, spune că cele mai recente măsuri economice de mărire a salariile bugetare şi de creştere a pensiilor sunt un "heirupism fără nicio ancoră economică”, ea explicând că în acest fel presiunea s-a mutat pe autorităţile locale.

"Într-un heirupism fără nicio ancoră economică, a început să împrăştie în stânga şi în dreapta cu măriri de salarii şi cu angajamente pentru măriri de pensii. Aceşti bani trebuie să vină de undeva, dar la Guvern nu sunt mai mulţi bani pentru că nu au investiţii şi investitorii nu sunt motivaţi să creeze locuri de muncă. Atunci au mutat toată presiunea pe primării şi consilii judeţene, unde toate cheltuielile cu salarii trebuie să fie suportate din bugetele locale. În foarte multe localităţi, cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din instituţiile respective”, a explicat Turcan.

Raluca Turcan a mai spus că se aşteaptă ca în următoarele trei luni Guvernul Grindeanu să cadă, iar acest lucru să aibă drept cauză "obsesia împotriva justiţiei şi iresponsabilitatea economică”.

"Este un blocaj fără precedent şi din punctul meu de vedere este foarte posibil ca în trei luni această situaţie să explodeze, România să ajungă să se îndatoreze din ce în ce mai mult pe generaţiile viitoare. Putem asista la o cădere a actualului Guvern, pentru că obsesia împotriva justiţiei şi iresponsabilitatea economică nu se poate să nu conducă în această direcţie spre care se îndreaptă orbiţi”, a explicat liderul PNL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările