VIDEO Circa 5.000 de clujeni protestează faţă de „Ordonanţa Tudorel”: „Dragnea nu fii trist, la Jilava ai dentist!”

VIDEO Circa 5.000 de clujeni protestează faţă de „Ordonanţa Tudorel”: „Dragnea nu fii trist, la Jilava ai dentist!”

Clujenii, din nou în stradă   FOTO: Remus Florescu

Circa 5.000 de clujeni au protestat, duminică, faţă de Ordonanţa de Urgenţă prin care ministrul de Justiţie Tudorel Toader şi-a subordonat magistraţii. Timp de trei ore, coloana de protestatari a traversat oraşul scandând împotriva guvernării PSD.

UPDATE 20.31 Manifestanţii au trecut pe lângă Iulius Mall şi acum se află pe strada Nicolae Titulescu din cartierul clujean Gheorgheni. Oamenii scandează ”Dragnea nu fi trist, la Jilava ai dentist!”, ”Justiţie independentă!”.
 
 
UPDATE 20.19 La Monumentul Memorandiştilor s-au rostit, înainte să se plece în marş, câteva discursuri. S-au spus, printre altele că situaţia de acum este una nouă şi că Tudorel Toader ”nu-şi va asuma niciodată aministia şi graţierea”.
 
Vorbitorii au transmis şi un mesal de motivare pentru ca oamenii să protesteze amintind că acolo se află şi vârstnici, printre care şi unul de 90 de ani, care ştie ce înseamnă detenţie politică comunistă.
 
UPDATE 19.41 Sunt circa 5.000 de protestatari ce mărşăluiesc pe străzile Clujului. Ei scandează ”Clujule, trezeşte-te!”, ”Jos Dăncilă!”, ”Haideţi cu noi, vă fură şi pe voi!”.
 
Oamenii au început să cânte imnul de stat al României.
 
 
UPDATE 19.00 Numărul manifestanţilor s-a înmulţit. Sunt aproximativ 3.000.
 
UPDATE 18.52 Sunt circa 1.000 de oameni care au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor.
 
UPDATE 18.44 Sunt circa 500 de oameni pe Bulevardul Eroilor şi lângă monumentul Memorandiştilor. strigă ”Demisia”, ”Abrogaţi şi apoi plecaţi”, ”Jos Guvernul, grevă generală”.
 
 
FOTO: Remus Florescu
 
Pe una dintre clădirile din centrul oraşului s-a proiectat mesajele - ”M*** PSD”, ”Demisia”.
 
 
 
Ştire iniţială
 
Pe pagina de Facebook „Umbrela Anticorupţie Cluj” a fost postat următorul mesaj:
 
”Oameni buni,
 
dacă nici astăzi, după Ordonanţa de Urgenţă, nu vedeţi – adică NU VEDEŢI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înţelegeţi – NU ÎNŢELEGEŢI! – ce înseamnă şi încotro ne duce subordonarea magistraţilor de către politicieni, înseamnă că suntem pierduţi, ca naţie, pentru alte câteva decenii.
 
Noapte bună, România!”
Mihai ŞORA
 
Noi nu spunem noapte bună! Pentru că noi vedem şi ştim câtă dreptate are domnul Şora, în mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem în Piaţa Unirii din Cluj. Ca să-i OPRIM. Şi ca să putem spune, din nou, ”Bună dimineaţa, România!” 
 
Citeşte şi

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: