Protest la Cluj după tragedia din Caracal: „Moartea fiecărui copil şi a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităţilor este o crimă la care suntem cu toţii complici”

Protest la Cluj după tragedia din Caracal: „Moartea fiecărui copil şi a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităţilor este o crimă la care suntem cu toţii complici”

Alexandra a căzut victima unui sistem incompetent. FOTO: Arhiva personală

Zeci de oameni au participat la protestul organizat de mai multe organizaţii civice din Cluj faţă de reacţia dezastruoasă a autorităţilor în cazul omorului unei tinere în localitatea Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei prezenţia aveau diferite pancarte cu mesaje precum: „Alexandra şi Mihaela vă cerem iertare! Nu am făcut destul”, „Corupţia ucide” sau „Azi la Caracal România a eşuat”.
La final, participanţii s-au aşezat pe jos în zona pietonală şi au discutat despre tragedie. Aceştia au ţinut şi un moment de reculegere.
 
 
„Mihaela şi Alexandra, iertaţi-ne neputinţa!” - aşa este denumit protestul organizat de Umbrela Anticorupţie Cluj, Corupţia ucide şi Declic. 
 
„De la ora 20.00 ne vedem  la Clopot pentru un moment de tacere! Pentru ce au patit acesti copii nu exista cuvinte.   Şi pentru prostia şi incompetenţa autorităţilor cu atat mai puţin. 
Nu ne permitem sa ne oprim până când toţi cei care au contribuit la aceste acte criminale nu sunt măturati din toate funcţiile publice. 
Moartea fiecărui copil şi a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităţilor este o crimă la care suntem cu toţii complici. Este un eşec al întregii societăţi. Este o scufundare într-un neant infinit.  Două fete au murit pentru că noi nu am putut face nimic. Pentru că cei plătiţi din banii noştri, din banii părinţilor lor, nu şi-au făcut datoria.”
 

Citeşte şi  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: