Prostituatele românce din Italia şi-au reluat activitatea. „Jumătate au măşti, termoscannere şi gel dezinfectat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prostituatele românce s-au înarmat cu măşti şi termoscanere şi s-au întors la „muncă”. FOTO  Il Quotidiano Italiano
Prostituatele românce s-au înarmat cu măşti şi termoscanere şi s-au întors la „muncă”. FOTO  Il Quotidiano Italiano

Italia se întoarce la viaţă după două luni de coşmar, perioadă în care oamenii s-au închis în case de teama noului coronavirus. Odată ce o parte din restricţii au fost ridicate, lumea s-a întors la muncă şi în parte la viaţa de dinainte, inclusiv prostituatele românce care trăiesc în Peninsulă.

Italia îşi şterge lacrimile şi se reîntoarce treptat la viaţă, iar odată cu asta se întorc la „muncă” şi prostituatele românce. Reîntoarcerea fetelor a fost remarcată de jurnaliştii de la Il Quotidiano Italiano, ediţia de Bari. 

Multe dintre ele pot fi întâlnite pe drumul provincial Adelfia Rutigliano, considerat „unul dintre cele mai mari supermarketuri sexuale din zona Bari”, aşa cum notează autorul articolului.

Cele mai multe dintre tinerele care se prostituează provin din ţări din estul Europei, în special din România, aminteşte sursa citată. Fetele s-au adaptat noilor condiţii. Resemnate, prostituatele s-au adaptat vremurilor. Jumătate dintre ele poartă mască, iar în geantă au, de acum, peste prezervative, una sau două sticle de gel dezinfectant. Mai mult, teama de coronavirus le-a făcut pe unele dintre ele să-şi cumpere termoscanere, în speranţa că vor reuşi să detecteze la timp eventualii clienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. 

Contactată telefonic, una dintre fete, care locuieşte în cartierul San Pasquale din Bari, le dă asigurări clienţilor că apartamentul ei este sigur. „Casa mea este la fel de curată ca o cameră de hotel”, spune din start fata, încercând să fie cât mai convingătoare. Tânara care se prezintă ca Maria (nume inventat) nu lasă nimic la voia întâmplării, mai ales în această perioadă de pandemie. În geantă, are un termoscanner portabil pentru a măsura temperatura corpului clientului şi, la cerere, o măsoară şi pe a ei. Cu siguranţă nu e un joc erotic, scrie autorul, dar asta nu-i opreşte pe clienţi. Şi chiar dacă se pot lua anumite măsuri de precauţie, riscurile sunt foarte mari. Însă asta nu le opreşte pe fete, care motivează că au nevoie de bani pentru a se întreţine.

„Nu putem să stăm fără să muncim, este viitorul nostru în joc”, explică femeia.

Maria lansează un apel: „Folosiţi întotdeauna prezervativul, masca şi igienizaţi-vă mâinile înainte şi după actul sexual”. Din păcate, multe femei, pe stradă şi acasă, nu folosesc aceleaşi precauţii. 

La finalul articolului, autorul atrage atenţia asupra faptului că în această perioadă dificilă, apropierea fizică dintre oameni, şi deci şi prostituţia, reprezintă principala cauză a transmiterii virusului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite