Ce zice proprietarul unei maşini zgâriate de o clujeancă: „Femeia trebuie oprită, altfel zgârie şi altele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii maşinilor avariate de o clujeancă de vreo 40-50 de ani sunt decişi să facă plângere la poliţie pentru că vor să-şi recupereze banii cu care îşi repară automobilele şi vor ca femeia să nu îşi mai repete gestul. Întâmplarea era pe buzele tuturor celor care lucrează la magazinele de pe strada Gorunului, unii aveau facebook-ul deschis, alţii spuneau că doamna respectivă nu poate fi şofer şi că nu ar fi cu toate la cap.

La magazinele de pe strada Gorunului din Cluj-Napoca, stradă de lângă sediul BRD din cartierul Mărăşti, se discuta azi despre femeia care zgârie maşini. „I-am zis soţului să nu lase maşina în faţa magazinului, să o ducă“, spune o vânzătoare. Vecinul său de la un magazin auto povesteşte că a văzut filmul şi că femeie „nu e întreagă la cap“.
Amândoi erau convinşi că femeia din film nu e şofer deoarece un conducător auto „nu ar face aşa ceva“. Tot amândoi erau uşuraţi că nu se numără printre proprietarii care trebuie să-şi vopsească aripile la maşini din pricina gestului femeii.

„Nu îmi urc maşina pe trotuar când parchez, las loc ca să poată trece lumea pe lângă ea. Pe de o parte nu e bine să îţi urci maşina pe trotuar. Pietonii ce fac?“, spune un bărbat c elcurează la un magazine auto de pe Gorunului.

Muncă în străinătate pentru maşină

Unul dintre ghinionişti este Marius Tanca, un student în vârstă de 21 de ani la UTCN din Cluj-Napoca. Săptămâna trecută a observat că maşina sa, un Audi A4, albastru închis, pe care a dat, în urmă cu 2 ani, 6.000 de euro, are zgârieturi. Apoi a văzut că pe toate maşinile parcate lângă a sa au bileţele prinse de ştergătoarele de pe parbriz.

„Cred că azi sau mâine o să depun plângere la poliţie. Paguba mea e undeva la 300-400 de lei“, spune studentul la mecanică. El a văzut filmul, iar după modul în care a reacţionat femeie crede că aceasta „are probleme“ pentru că „un om normal nu ar face aşa ceva“.

„Un an după liceu am fost plecat în străinătate ca să-mi adun bani şi să-mi cumpăr maşină“, mai spune tânărul.

Potrivit acestuia, să găseşti un loc de parcare în zonă e o adevărată provocare. „Parcările în zonă sunt o problemă. Nu sunt parcări. Toţi parcăm pe trotuar. Dacă ar fi parcări aş plăti abonament“, adaugă tânărul.

Ziua cu ghinion

Un alt proprietar, Gabriela Melinda Felderean (39 de ani), crede că maşina ei, un Opel Agila verde-kaki, e cea mai tare zgâriată. Ea spune că, de obicei, parca în spatele blocului, iar joia trecută, 10 aprilie, în ziua cu pricina, a parcat în faţa blocului.
A doua zi, de dimineaţă, a văzut bileţelul pus pe parbriz, dar a crezut că maşina ei e lovită şi s-a uitat, în mare, după lovituri. Nevăzând nimic, s-a dus la sală şi când s-a întors a sunat la numărul de telefon de pe bilet - care e al clujeanului ce a filmat-o pe femeia cu cheia.

„Abia atunci am văzut unde mi-e zgâriată maşina. Cred că femeia are probleme psihice şi nu cred că stă prin zonă pentru că nu am mai văzut-o. Dacă o lăsăm aşa, mai zgârie şi altele“, e de părere Gabriela Melinda Felderean.
Tot biletul de pe parbriz l-a ajutat şi pe Dan Moldovan (43 de ani) să-şi vadă zgârieturile de pe maşină (un Golf 4) „la câte mai sunt pe ea“. „Nu e zgâriată foarte tare maşina. Dacă nu era bileţelul nici nu observam. Nu mi se pare normal gestul femeii. O să depun plângere la poliţie“, afirmă bărbatul.

Până miercuri după-amiaza, niciun proprietar nu a depus plângere la poliţie.

Ce zice Primăria

Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca ne-a spus că administraţia lcoală intenţionează de mult timp să construiască un parking în Mărăşti, dar şi în alte cartiere ale Clujului, dar că, spun ei, nu au găsit, până acum, spaţiile potrivite.

Ce zic psihologii

Psihologul Daniel David a văzut filmuleţul în care femeia zgârie mai multe maşini pe strada Gorunului şi spune că „este vorba despre un comportament agresiv, mai puţin obişnuit“.

O clujeancă zgârie maşini din senin. Cum a răspuns când a fost prinsă sursa video: Rosu Volaticus, Facebook

„Un comportament agresiv are două tipuri de cauze. Primul se referă la situaţia de "agresivitate emoţională", atunci când comportamentul agresiv este precedat de o tensiune/emoţie puternică. Făcând un comportament agresiv - în general/nespecific sau faţă de sursa tensiunii noastre - reuşim să ne reducem starea de tensiune (subiecţii spun: "mi-am descărcat furia“). De cele mai multe ori, acest comportament agresiv este unul automat, greu controlabil. Al doilea tip de cauze se referă la "agresivitatea instrumentală", atunci când comportamentul agresiv este unul planificat la rece, pentru a atinge anumite scopuri care nu corespund unor norme socio-culturale acceptate. Acest comportament este adesea intenţionat şi conştient“, explică Daniel David.

Mai puteţi citi:

VIDEO O clujeancă zgârie maşini parcate pe trotuar. Cum a răspuns când şi-a dat seama că e filmată

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite