Profesor universitar, despre Florin Cîţu: „De la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică cu o asemenea sărăcie de vocabular”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Mediafax
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Mediafax

Ciprian Mihali, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, a făcut o analiză a discursului premierului Florin Cîţu la o emisiune de televiziune: „Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens.”

Redăm mai jos postarea lui Ciprian Mihali: 

„Am ascultat fragmente din intervenţia lui Florin Cîţu la Digi24. Atent cum sunt la limbaj şi la argumentare, pot să spun cu mâna pe inimă că de la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică mai incoerentă si care să dea dovadă de o asemenea sărăcie de vocabular. 

Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens.

Aşa cum spuneam şi despre Viorica Dăncilă, toate acestea sunt semne ale unei inteligenţe mediocre şi ale unei educaţii precare. O minte limpede şi sigură pe ea însăşi se exprimă limpede şi apăsat. O minte sărăcăcioasă şi nesigură pe ea se va exprima în cuvinte puţine şi în formulări incoerente. 

Aceste carenţe vizibile de către oricine au darul de a ne îngrijora, pentru că domnul Cîţu este chemat să decidă pentru noi toţi, în condiţiile in care discernământul lui nu pare cel mai sănătos.

Dacă la acest tablou adaugăm infantilismul colajului video de pe Instagram, în care premierul se compară cu un Superman, într-un montaj care încurajează practica periculoasă a tehnicii de manipulare deep fake, avem toate motivele să fim preocupaţi pentru acele dimensiuni ale vieţii noastre care depind de deciziile domnului Cîţu şi ale celor care îl promovează în mod interesat şi iresponsabil. Aşa cum arată ţara azi, soluţia e oare un simulacru de Superman prost falsificat?”, este postarea.

Cine este Ciprian Mihali

Ciprian Mihali are în spate o carieră solidă academică şi diplomatică. Profesor universitar la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, la Facultatea de Filosofie, Mihali are, printre altele, un doctorat la Cluj, unul la Strasbourg, în Franţa, şi a fost angajat al Agence Universitaire de la Francophonie, iar ca diplomat a fost ambasadorul României în Senegal.


 

Vă mai recomandăm 

 

Profesor universitar, despre lefurile nesimţite de la Metrorex. „După 29 de ani de carieră, tot ce pot să sper e că voi ajunge din urmă un lăcătuş de la metrou”


Intelectual român din Belgia: „La 30 de ani de la căderea comunismului şi la 100 de ani de la Marea Unire, nu am dus nimic până la capăt“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite