Procurorii cer arestarea fiului şefului CJ Cluj pentru că a încălcat măsurile dispuse în condamnare

Procurorii cer arestarea fiului şefului CJ Cluj pentru că a încălcat măsurile dispuse în condamnare

Alexandru Uioreanu FOTO: evz.ro

Procurorii DIICOT cer Tribunalului Cluj arestarea lui Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, pentru că nu a respectat măsurile impuse de instanţă atunci când a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, afirmă surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, miercuri, că Alexandru Uioreanu nu a respectat măsura impusă de instanţă care prevedea că nu are voie să ia legătura cu alte persoane inculpate în acest dosar.

Conform surselor citate, Alexandru Uioreanu a fost prins de o echipă a Secţiei 3 a Poliţiei Cluj-Napoca în timp ce se afla împreună cu un alt inculpat din dosar. La vederea poliţiştilor, cei doi au încercat să fugă, dar au fost prinşi şi legitimaţi, relatează Mediafax.

Cererea procurorilor DIICOT a fost depusă la Tribunalul Cluj, instanţă care va stabili un termen pentru judecarea acestei cereri.

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat, în 27 martie, de Tribunalul Cluj, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, sentinţa nefiind definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Petru Urs, declarat că instanţa l-a condamnat pe Alexandru Uioreanu la o pedeapsă cu închisoarea de doi ani şi şase luni cu suspendare, pe o perioadă de încercare de patru ani şi şase luni.

Sentinţa a fost atacată cu apel atât de Uioreanu, cât şi de procurorii DIICOT Cluj.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut de către procurorii DIICOT - Structura Teritorială Cluj.

Fiul lui Horea Uioreanu este suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în acelaşi dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinţei că "inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane".

În 3 ianuarie, Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia, însă în 11 ianuarie, a admis cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, cauţiunea fiind stabilită la 10.000 de lei. Decizia a fost atacată cu recurs de către procurori, iar Curtea de Apel Cluj a admis recursul, astfel că Uioreanu nu a fost eliberat.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, declara că nu ştie nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani şi locuieşte împreună cu mama lui.

Alexandru Uioreanu, care este elev în clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică, are situaţia neîncheiată la cinci materii din cauza absenţelor, afirma directorul liceului, Marius Loga.

În 23 ianuarie, Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri, dosarul său fiind judecat de Tribunalul Cluj.

Conform procurorilor DIICOT, Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, în formă continuată.

Alături de Alexandru Uioreanu au mai fost trimişi în judecată Nagy Ferenc, Nagy Gyongyever, Adrian-Ciprian Tition şi Norbert Borşan, pentru aceleaşi infracţiuni.

Alexandru Uioreanu a fost eliberat din arest la sfârşitul lunii ianuarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: