VIDEO Aspazia Droniuc, denunţătoarea fostului primar al Clujului, s-a prezentat mascată la proces ca să nu o pozeze jurnaliştii

VIDEO Aspazia Droniuc, denunţătoarea fostului primar al
Clujului, s-a prezentat mascată la proces ca să nu o pozeze jurnaliştii

Aspazia Droniuc FOTO: Ziua de Cluj

Cu pălărie, ochelari de soare şi mască chirurgicală. Aşa a venit vineri, 26 aprilie, Aspazia Droniuc la o nouă înfăţişare în procesul lui Sorin Apostul, fostul primar al Clujului, acuzat de mită în formă continuată, complicitate la spălare de bani în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată.

La înfăţişarea de astăzi, 26 aprilie, de la instanţa din Târgu-Mureş,  a fost prezentă, pentru prima dată, de la începerea procesului, Aspazia Droniuc, denunţătoarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu.
Aceasta a venit în baza unui mandate de aducere.
Aspazia Droniuc a refuzat să facă vreo declaraţie şi a şocat auditoriul prin felul în care s-a prezentat: cu pălărie, ochelari de soare şi mască chirurgicală.

Video, AICI, semnat Ziua de Cluj.

Întrebat dacă crede că persoana care s-a prezentat în faţa judecătorilor este chiar Aspazia Droniuc, avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, a spus că nu ştie.

„Nu ştiu, nu am văzut-o niciodată. Nimeni nu a văzut-o, nici la urmărire penală, nici la instanţă. A refuzat să dea declaraţie, deşi i s-a atras atenţia că declaraţia pe care o dă nu mai poate să o incrimineze pentru că are deja soluţie definitivă. Sperăm totuşi ca instanţa de fond, cu ocazia stabilirii situaţiei de fapt, pe baza probelor, să ţină seama şi de această poziţie
(…)
Nu îşi asumă poziţia pe care a avut-o. S-a observat că nici fizic nu s-a prezentat cum era firesc, sub o formă care să poată fi percepută, identificată. Cred că a fost suficient pentru instanţa de fond să-şi formeze o părere cu privire la credibilitatea acestui denunţător care are mai multe feţe şi mai multe calităţi”, a declarat Mateuţ, citat de citynews.ro.

Fostul primar al oraşului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Dosarul nr. 1767/33/2011 a fost strămutat la Târgu Mureş de la Curtea de Apel Cluj.

Sorin Apostu este acuzat de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: