Primul oraş din România în care transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână. Anunţul oficial a fost făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii vor putea să circule gratuit în fiecare vineri cu tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele CTP Cluj. FOTO Adrian Pintea
Clujenii vor putea să circule gratuit în fiecare vineri cu tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele CTP Cluj. FOTO Adrian Pintea

Transportul în comun ar urma să fie gratuit o zi pe săptămână, în unul dintre cele mai aglomerate oraşe din ţară, începând din luna aprilie. Autorităţile vor să le transmită un mesaj cetăţenilor, pentru a-i convinge să apeleze la transportul public în detrimentul maşinilor personale.

Transportul în comun ar urma să fie gratuit începând din luna aprilie, o zi pe săptămână. Anunţul a fost făcut de primarul Emil Boc, la emisiunea Ziua Live. Proiectul ar urma să fie votat în Consiliul Local chiar luna viitoare. Proiectul a primit şi un nume: vinerea verde. Asta pentru că Clujul, unul dintre cele mai aglomerate oraşe din România, se sufocă realmente la orele de vârf, când ambuteiajele sunt la ordinea zilei.

„În cadrul acestui proiect de vinerea verde cum se numeşte, începând din aprilie Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pe transportul în comun în fiecare zi de vineri. Acest lucru se va întâmpla în luna aprilie. De ce spun în luna aprilie pentru că avem nevoie să pregătim hotărârea de Consiliu Local să punem în transparenţă decizională, să o adoptăm în Consilul Local, să ne înţelegem cu Compania de Transport Public, să vedem eventualele costuri financiare pentru acest lucru. Am discutat în principiu această temă cu conducerea CTP-ului în calitate de preşedinte al Asociaţiei Metropolitane. Am căzut de acord că se poate face. Acum doar urmează să stabilim evident paşii procedurali pe care i-am descris”, a anunţat Boc.

Mesajul său pentru şoferi este unul clar. „Asta înseamnă că este posibil ca, din luna aprilie, putem avea implementat acest proiect prin care, vinerea poţi circula gratuit cu transportul în comun. Poţi lăsa maşina acasă. Poţi să te gândeşti că ai un stimulent să nu foloseşti mijloacele care poluează în oraş, să mergi cu transportul în comun în municipiul Cluj-Napoca”, a mai afirmat Emil Boc. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite