Primul clujean care şi-a lăsat maşina în parkingul Minerva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul clujean care şi-a lăsat maşina în parkingul de 461 de locuri de pe Primăverii a fost Floriska Atila. Primii care au vizitat parkingul din Mănăştur la deschidere au fost, însă, curioşii, întrucât şoferii din zonă nu s-au înghesuit din prima zi să îşi ocupe locul. Chiar dacă au acces la parcare începând cu această dimineaţă, ei îşi vor primi abonamentele de la 1 septembrie.

Unul câte unul, care mai îndrăzneţ, care mai timid, vârstnicii sau trecătorii de pe Primăverii au „inspectat“ lucrările parcării de cartier. „S-a deschis, se poate vizita?“ întreabă o bătrânică îndrăzneaţă. Îşi cheamă moşneagul care, cuminte, aşteaptă la ieşire, pe trotuar. „Apăi nu-i mare lucru de văzut“, ies ei dezamăgiţi din subsolul Parking-ului de la Minerva.

Intră!

„Ce face? Intră! Uite-l că intră!“, se agită câţiva, sprijiniţi ca nişte păsări sure pe balustrada unor trepte care dau sus, în părculeţ. Într-adevăr. Loganul înainta tihnit spre gura parcării, spre bucuria omului de la intrare. Primise înştiinţare de la primărie să le permită intrarea celor care veneau să parcheze înăuntru după ora 9.00. Era deja aproape zece şi nu venise nimeni. „Probabil că lumea nu ştie“, spunea dezamăgit cuiva. Dar uite că primul „client“ tocmai intra!

El a fost primul „client“


Oficial, parkingul suprateran de şase etaje din zona Minerva s-a deschis în 19 august 2010, la ora 9.00. Iar primul om care a intrat în el este Floriska Atila, pensionar. Locuieşte peste drum de parking din `79, de când s-a dat în folosinţă blocul. A lucrat 28 de ani la Terapia, operator chimist. Şi-a luat permisul în armată, la Constanţa, unde a făcut şoferie. Prima sa maşină a fost o Dacia 1.300. După un timp, maşina a obosit prea tare şi a trebuit schimbată. Cu o altă Dacie. Care, de bine de rău a purtat familia Floriska până de curând, când şi-au luat Loganul.

Amintiri cu unt şi buşituri

Pentru Atila, joia în care s-a dat în folosinţă parcarea etajată înseamnă momentul în care s-a scăpat de o grijă. „Înainte se parca pe unde se apuca. Ba în faţa blocului, ba pe marginea drumului, o perioadă am avut loc de parcare în apropiere“, povesteşte Atila.

„Am vecini foarte inimoşi, care dau de mâncare pisicilor şi câinilor din spatele blocului. Doar că o fac de la geam. Cei care parcam acolo ne trezeam de multe ori cu mâncare, pâine cu unt, pe capotă sau parbriz“, mai spune el, adăugând că maşinii sale nu i-au fost străine nici zgârieturile sau loviturile primite câtă vreme o ţinea în stradă.

Parcarea din Mănăştur diferă de parkingurile din celelate părţi ale oraşului. Aici, locurile sunt rezervate locuitorilor şi firmelor din zonă. Lucrarea a costat peste 16 milioane de lei, iar clădirea are 9 niveluri, dintre care şapte supraterane. Abonamentul pentru un an costă 110 lei pentru persoane fizice şi 840 de lei pentru persoane juridice.

image

Alte parkinguri în oraş

Parking Moţilor
382 de locuri
0-30 de minute 1,50 de lei
31-60 de minute 2,50 de lei
(* De la o oră în sus, taxarea se face cu câte 50 de bani pentru fiecare jumătate de oră petrecută în plus).

Abonament lunar 210 lei/luna


Parking Mărăşti (Calea Dorobanţilor)

250 de locuri
Tarif: 1 leu/oră
Abonament lunar: 300 lei

Parking Multiplex Leul (Piaţa Mihai Viteazu)

425 locuri
Tarif: 3 lei/ora
Abonament lunar: 400 lei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite