Primele şine ale noii linii de tramvai din Cluj

Primele şine ale noii linii de tramvai din Cluj

Strada Bariţiu este prioritară, deoarece lucrările de aici ar putea da peste cap traficul în tot oraşul, odată cu sosirea studenţilor

Muncitorii au montat deja noua line de tramvai pe primul tronson, dar şi pe câteva segmente din centrul oraşul. Prioritatea constructorilor este terminarea lucrărilor la şinele de tramvai de pe strada Bariţiu, deoarece, odată cu venirea studenţilor, traficul ar putea fi dat peste cap.

Ştiri pe aceeaşi temă

La două luni şi jumătate de la începerea lucrărilor la noua linie de tramvai, construită cu 163 de milioane de lei din fonduri europene, în oraş au început să fie montate şinele pe unele părţi ale tronsoanelor centrale şi cel din Mănăştur. La începutul acestei săptămâni, constructorul a început săpăturile şi la prima mare intersecţie din proiect - în zona Minerva din Mănăştur. „E prima intersecţie mare care se «atacă», să spun aşa. Linia va trece peste canalul care adăposteşte un pârâu“, a spus Petru Meseşan, unul dintre proiectanţi.

Bariţiu va fi prima porţiune terminată

Dar muncitorii trebuie să tragă mai tare în partea centrală. Chiar dacă în calendar, mersul lucrărilor ar fi trebuit să se desfăşoare dinspre Mănăştur spre gară, iar primul tronson finalizat toamna aceasta să fie cel cuprins între Bucium şi Podul Calvaria, Primăria a cerut ca şi porţiunea de linie de pe strada Bariţiu să fie terminată până în octombrie.

Citeşte mai multe mâine dimineaţă, în ziarul Adevărul de Cluj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: