Primarul Clujului vrea să cumpere 50 de autobuze noi cu 75 de milioane de lei

Primarul
Clujului vrea să cumpere 50 de autobuze noi cu 75 de milioane de lei

Emil Boc FOTO: Adevărul

La obişnuita conferinţă săptămânală, primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că printre priorităţile anului 2014 se află şi modernizarea parcului auto al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, fostul RATUC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Emil Boc a anunţat, miercuri, 8 ianuarie, că administraţia locală va cumpăra 50 autobuze noi pentru transportul în comun.

„În 2014 vom achiziţiona 50 de autobuze noi, investiţia fiind estimată la circa 75 de milioane de lei. Un număr de 40 de autobuze, care costă circa 60 de milioane de lei, vor fi finanţate din bugetul local al municipiului, prin creditul luat de la CEC Bank, iar restul de 10 vor fi cumpărate din banii Companiei de Transport Public SA, care va contribui cu 15 milioane de lei. Sperăm, prin aceste investiţii, să modernizăm parcul auto al companiei şi să oferim un transport în comun la nivel european în municipiu. Suntem pregătiţi ca o parte din aceste autobuze noi să poată fi folosite şi pentru transportul metropolitan", a spus Boc, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, administraţia locală ar mai putea achiziţiona 5 autobuze noi, electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

Bugetul oraşului Cluj-Napoca pe 2014 este de 257 de milioane de euro, în creştere faţă de bugetul pe anul trecut, când a fost de circa 208 milioane de euro.

Edilul a mai spus că se va menţine gratuitatea pentru pensionari, elevi şi studenţi pentru mijloacele de transport în comun.

Mai puteţi citi:

Primarul Clujului, Emil  Boc: Preşedintele PDL nu trebuie să fie şi candidatul la Preşedinţia României

Emil Boc protestează pe Facebook: „Guvernul Ponta dă bugetului Clujului pe 2014 un tun de 1 milion de euro“

VIDEO Boc: “statul de drept va fi în pericol dacă va fi adoptat proiectul de revizuire a Constituţiei propus de USL”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările