Primăria din România care a câştigat  Premiul de Excelenţă pentru Transport public şi Mobilitate

Primăria din România care a câştigat  Premiul de Excelenţă pentru Transport public şi Mobilitate

Autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6 Cluj   FOTO: Victor Silaghi

La Gala Asociaţiilor Municipiilor din România desfăşurată luni, 12 noiembrie, la Ateneul Român, o primărie din România a câştigat premiul de Excelenţă în sistemul de transport public şi mobilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest premiu reflectă preocuparea municipalităţii pentru îmbunătăţirea transportului în comun din Cluj-Napoca, consolidarea de surse de finanţare pentru investiţii semnificative în sector, utilizarea noilor tehnologii, siguranţa călătorilor şi creşterea standardelor în ceea ce priveşte mobilitatea urbană în general“, scrie Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, într-o postare pe Facebook vizionată de peste 20.000 de oameni.

Potrivit acestuia, Clujul este primul oraş din ţară în care circulă autobuze electrice în sistemul de transport public. Momentan, 11 sunt în circulaţie, iar altele 30 urmează să fie cumpărate.

Boc mai aminteşte că, în 2017, Primăria Cluj-Napoca a câştigat Premiul pentru Excelenţă în Digitalizare, dar şi că municipiul Cluj a fost prima administraţie din România ce a pus în practică ideea de Bugetare participativă online, idee preluată şi de alte primării din ţară.

Mai puteţi citi:

Boc anunţă că au început demersurile oficiale pentru metroul clujean. Urmează o primă licitaţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: