Primăria Cluj ia patru WC-uri publice de lux. Unul singur costă mai mult decât a dat Elon Musk pe o casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wc cluj

Primăria Cluj va plăti aproximativ 50.000 de euro pe un WC public, iar în total vor fi cumpărate patru astfel de toalete. În cel mai scump oraş din România, Cluj, cu banii daţi pe un WC se poate lua doar o garsonieră, dar în toate celelalte oraşe se găsesc apartamente cu două sau trei camere la acest preţ.

Primăria Cluj a cumpărat în 2018, în cadrul unui proiect implementat ca urmare a procesului de bugetare participativă, patru WC-uri publice pentru care a plătit 191.498 de euro, însă suma nu a acoperit şi costurile privind instalarea acestora.

Acum, municipalitatea cumpără din nou patru WC-uri de lux identice, numai că între timp preţul a crescut. Pentru cele patru noi WC-uri, Primăria Cluj plăteşte de această dată 985.360 lei, echivalentul a 199.151 euro. Şi de această dată suma nu acoperă costurile pentru instalare, care vor ajunge din nou la câteva mii de euro.

Un preţ asemănător, 50.000 de dolari, a plătit miliardarul Elon Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, pentru ultima sa casă.

Toaletele au fost cumpărate chiar la cererea clujenilor. Asta după ce printre proiectele câştigătoare de bugetare participativă s-a aflat şi unul propus de o clujeancă, intitulat sugestiv „Toalete pentru toţi”. Un număr de 247 de clujeni au votat încă din 2017 pentru acest proiect, suficient pentru a fi declarat câştigător. 

WC-urile de lux au ajuns în Cluj, dar a durat mai bine de un an şi jumătate până când au fost instalate. Ulterior, au existat numeroase reclamaţii pentru că cel puţin unul dintre ele a fost instalat greşit, iar poersoanele cu deficienţe nu aveau acces în acestă toaletă.  

Vă mai recomandăm şi:

WC-ul din Cluj luat la preţul casei lui Elon Musk, funcţional abia la un an de la instalare. Motivul absurd pentru care a durat atât de mult

WC-ul din Cluj mai scump decât casa lui Elon Musk, din nou defect. „E cea mai proastă comedie văzută” 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite