Primar PSD din Cluj lovit cu bocancii în cap de doi minori. De ce n-au fost audiaţi suspecţii

Primar PSD din Cluj lovit cu bocancii în cap de doi minori. De ce n-au fost audiaţi suspecţii

Primarul Vasile Saşa (56 de ani) susţine că a fost lovit fără motiv.FOTO: Arhivă personală/Facebook

Primarul social-democrat al comunei clujene Tritenii de Jos, Valer Saşa (56 de ani), a fost bătut de doi minori în curtea şcolii din comună. Edilul a ajuns la spital cu leziuni la cap. La circa o săptămână de la incident, presupuşii agresori nu au fost audiaţi.

Poliţia a informat că bărbatul de 56 de ani a reclamat faptul că ar fi fost victima unei agresiuni, în seara zilei de sâmbătă, 19 ianuarie. Doi minori l-ar fi lovit pe primar în curtea şcolii din comună. Edilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, având lovituri la cap. Nu a fost nevoie de internare. 
„La nivelul unităţii de poliţie s-a înregistrat o lucrare penală privind săvârşirea infracţiunii de 'lovire sau alte violenţe', faptă prevăzută de Codul penal. Poliţiştii au efectuat verificări cu privire la cele întâmplate, iar în acest moment există date şi indicii cu privire la identitatea persoanelor implicate. În prezent, se derulează activităţi pentru stabilirea exactă a tuturor detaliilor legate de acest incident", a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaş. 

 

Primarul nu a depus plângere

Codul penal prevede că se încadrează la „loviri şi alte violenţe”: „Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.”
De asemenea, legea prevede că „Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.” Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că primarul nu a depus încă plângerea, astfel că minorii nu au putut fi audiaţi. 
 


Ce s-a întâmplatSurse din localitate au arătat pentru „Adevărul” că ar fi declarat că s-a îndreptat spre tinerii aflaţi în curtea şcolii pentru a-i întreba ceva şi, din senin, aceştia l-ar fi doborât la pământ şi au început să lovească, inclusiv cu bocancii în cap. Aceleaşi surse au arătat că starea primarului nu a fost gravă, iar incidentul nu a avut loc din cauza faptului că acesta este social-democrat. 
 „Adevărul” l-a contactat pe primar, dar acesta avea telefonul închis. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: