Prezervative găurite şi expirate se vindeau la Cluj. OPC a dat amenzi de 30.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezervative
Prezervative

Mai multe prezervative găurite şi expirate au fost găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Cluj în urma unui control. Verificarea a fost făcută în urma plângerii unui clujean.

UPDATE Vineri, 14 iulie  la o săptămână după ce au fost amendate magazinele din Cluj deoarece vindeau prezervative găurite sau expirate, a venit un punct de vedere de la compania Durex, companie al cărei nume se afla pe cutiile de prezervative.

”Durex a luat la cunoştinţă din mass-media situaţia referitoare la prezervativele sparte şi expirate puse în vânzare în Cluj, reclamată de un consumator şi adusă la cunoştinţă Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.

Ca urmare a verificărilor compania aduce la cunoştinţa publicului larg că prezervativele Durex Extra Safe aferente celor patru loturi identificate de autorităţile din Cluj nu au fost produse şi nici puse pe piaţă de către Durex, acestea fiind produse contrafăcute.
Durex îşi exprimă interesul pentru un dialog deschis cu autorităţile şi consumatorii pentru a preveni şi stopa fenomenul produselor contrafăcute şi stă la dispoziţia acestora pentru orice informaţii necesare pentru a facilita investigaţiile. Mai mult, compania susţine autorităţile vamale româneşti prin derularea periodică de sesiuni de instruire a personalului în vederea creşterii gradului de conştientizare asupra acestei probleme, dar şi a identificării şi confiscării produselor contrafăcute.

Calitatea şi siguranţa produselor, precum şi sănătatea oamenilor, reprezintă o prioritate majoră pentru Durex compania fiind implicată în mod activ în lupta împotriva celor care pun pe piaţă produse contrafăcute şi a celor care îî sprijină. Prezervativele autentice Durex sunt de calitate superioară, acestea trecând print-un proces amplu de testare a siguranţei şi calităţii înainte să ajungă pe piaţă şi la consumatori. De asemenea, prezervativele autentice Durex sunt fabricate cu respectarea întocmai a legislaţiei şi standardelor aplicabile.

Consumatorii care au suspiciuni cu privire la calitatea şi autenticitatea produselor Durex, precum şi cei care vor să primească informaţii detaliate privind cele patru loturi de prezervative contrafăcute Durex Extra Safe identificate de autorităţile din Cluj, sunt rugaţi să contacteze compania la office-romania@rb.com sau Telefonul Consumatorului – 021 529 67 00 de luni până vineri între orele 9 şi 17”, este poziţia oficială a companiei.


În magazine din Cluj s-au găsit prezervative găurite şi expirate. Descoperirea a fost făcută în urma unei plângeri depusă de un clujean la Protecţia Consumatorilor. Inspectorii au găsit mai multe cutii de prezervative - de la un foarte cunoscut producător - neconforme.

Neconformitatea s-a manifestat la tot lotul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor s-a identificat pe lanţul de distribuţie acelaşi produs care pe ambalajul din carton avea inscris lot 20108512 cu termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie era lotul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/06, care prezenta aceleaşi neconformităţi. De asemenea, pe alt ambalaj din carton era înscris lotul 20108492, cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripţionat lot 2015-04 şi termen de valabilitate 2020/01, a declarat Lucian Rus, şeful Comisariatului Regional Pentru Protecţia Consumatorilor - Regiunea Nord-Vest Cluj, citat de Ziua de Cluj.

S-a mai descoperit că cinci cutii aveau pe ambalajul exterior înscris lotul 20108492 cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului era inscripţionat lot 2020-04 şi termen de valabilitate 2015/08, deci erau expirate.

Inespectorii clujeni au aplicat trei sancţiuni în valoare de 30.000 lei.

Credit video: Ziua de Cluj

Mai puteţi citi:

Cele mai trăsnite recorduri româneşti: 3,3 kilometri de prezervative înnodate, 500 de metri de pizza, 19 tone de salată

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite