Preţuri pentru prinţi arabi în capitala Ardealului. Apartament în Cluj-Napoca lângă cimitir, la preţ de centrul Dubaiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţuri similare în West Bay Tower, Dubai, şi în clădirea Platinia din Cluj. FOTO: LUchiian Alexandru
Preţuri similare în West Bay Tower, Dubai, şi în clădirea Platinia din Cluj. FOTO: LUchiian Alexandru

Un metru pătrat de apartament într-un zgârâie-nori din centrul Dubaiului - West Bay Tower - are un preţ apropiat cu un metri pătrat de apartament într-un complex rezidenţial amenajat în centrul Clujului, lângă cimitir.

„Preturi pentru prinţi arabi” - este comentariul postat de un clujean pe grupul „Clujul civic” la fotografia în care se arată că un metru pătrat de apartament în West Bay Tower, din centrul Dubaiului, costă 3.500 de euro finisat, în timp ce, un metru pătrat de apartament nefinisat pe strada Avram Iancu, din Cluj-Napoca, la Platinia Rsidence, lângă Cimitirul Central, costă 3.000 de euro nefinisat.  

Postare a ajuns rapid virală - 46.000 de vizualizări într-o zi. Nu au lipsit comentariile în care clujenii fac haz de necaz: „În Dubai nu s-a construit lângă Cimitir” (Alexandru); „Merită, ai cei mai liniştiţi vecini” (Florin); „Amu Avram Iancu se va umple de şeici arabi” (Mathias). 

În Cluj-Napoca: 3.000 de euro/metru pătrat pereţi cu un strat de lavabil aplicat

„Adevărul” a verificat în ce măsură preţurile menţionate în postare sunt corecte. Într-adevăr, într-un anunţ al unei agenţii imobiliare din Cluj-Napoca găsim: „Apartament 2 camere, bloc Platinia strada Avram Iancu, preţul fiind 189.900 de euro”.Suprafata utila: 62 de metri pătraţi, iar locuinţa semidecomandată are două camere, o baie şi un balcon, fiind situată la etajul 2 din 4. Astfel, preţul este de 3.062 de euro pe metru pătrat, în condiţiile în care singurele finisaje menţionate sunt: „Pereţii sunt finisaţi şi cu un strat de lavabil aplicat, aparatamentul dispune de încălzire în pardoseală, aer condiţionat”. Apartamentul s-a vândut. 

Preţuri de la 2.800 de dolari pe metru pătrat în Dubai

Pe un site de prezentare a West Bay Tower, din Dubai, clădirea menţionată de clujean în postare, se arată că preţul pe metru pătrat de apartament începe de la 2.800 de dolari. Locatarii turnului au la dispoziţie un Spa de lux, piscină şi servicii de administrare. 

Pentru un apartament de 50 de metri pătraţi, finisat şi mobilat în celebrul turn Burj Khalifa din centrul Dubaiului, se cer 1.750.000 de dirhami, adică circa 393.000 de euro. Aceasta înseamnă un preţ de 7.800 de euro pe metru pătrat.

Vă mai recomandăm

Casă fără canalizare, la 50 de kilometri de Cluj, la preţ dublu faţă de o locuinţă în Liverpool. Suma solicitată de proprietar

 

Anomalie imobiliară la Cluj. Case mai scumpe la periferia oraşului decât celebrele castele medievale ale Franţei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite