Preşedintele AUR, George Simion, la Cluj: „Sărăcia şi furăciunea omoară mai mult decât acest virus” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion şi-a făcut o fotografie de la protest. FOTO: Arhivă personală
George Simion şi-a făcut o fotografie de la protest. FOTO: Arhivă personală

Câteva zeci de anti-vaccinişti şi de simpatizanţi ai partidului AUR din Cluj au protestat, sâmbătă, începând cu ora 15.00, în faţa Prefecturii faţă de măsurile de securitate medicală şi faţă de o eventuală obligativitate a vaccinării.

Printre aceştia s-au numărat preşedintele AUR, George Simion, parlamentarul clujean George Coleşa (AUR), extremistul Călin Mărincuş, dar şi fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar. 

Preşedintele AUR, George Simion, a susţinut: „În această criză s-a furat mai mult în România decât în 10 ani. Şi în 10 ani şi în 30 de ani au furat o ţară întreagă. Nu suntem de acord ca pe seama românilor, guvernele succesive şi trădătoare de ţară să-şi rotujnească conturile. Nu suntem de acord să ni se fure libertăţile drepturile, demnitatea, libertatea şi ţara.” 

El a atras atenţia că sărăcia şi „furăciunea” „omoară” mai mult decât coronaviruslui:

„Ceea ce ne omoară e mai mult decât acest virus sunt sărăcia, furăciunea, jaful şi debandatda şi incompetenţa. Nu am uitat durerea ţării noastre. Sunt mulţi oameni în pragul sărăciei, sunt mulţi ooameni fără viitor, sunt copiii care cresc fără educaţie şi cel mai mult doare că nu vedem ieşrea din impas. Asta este durerea noastră.”

Simion s-a pronunţat împotriva paşaportului internaţional de vaccinare, care ar transforma vaccinarea într-o obligaţie: 

„Libertatea este un drept, vaccinarea o alegere. Suntem de acord ca tuturor celor care doresc şi se simt protejaţi să li se acorde dreptul la a se vaccina. Suntem de acord să nu se impună această vaccinare. În ianuarie preşedintele a spus că România se opune paşaportului internaţional de vaccinare. Săptămâna aceasta, guvernul său spune că România va solicita şi va lucra la un paşaport pentru cei ce s-au vaccinat. Nu e drept. Se contrazic în minciuni, în numărul de paturi din spitale disponibile pentru rudele cărora statul român nu e în stare să le asigure condiţii decente, împotriva la contractelor date cu dedicaţie pentru echipamente medicale.”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite