Preşedintele Academiei Române despre corectitudinea politică din SUA: „Li s-a spus să dea nepoţilor nume neutre, să nu aibă probleme când îşi vor alege sexul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. FOTO: Arhivă personală
Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. FOTO: Arhivă personală

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, povesteşte despre cursurile de corectitudine politică pe care trebuie să le urmeze profesorii de la o prestigioasă universitate din SUA. „Cei care vorbesc pe linia cursului sunt lăudaţi şi promovaţi, iar cei care ar îndrăzni să critice nu există, fiindcă ar risca darea afară din universitate”, spune acesta.

Redăm postarea făcută pe Facebook de preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: 

„Inclusion ... 

Un prieten vechi, încă profesor la o universitate americană de prestigiu, îmi spune că în instituţia lui s-au introdus anumite cursuri obligatorii pentru profesori, pe lângă cele cvasi-facultative pentru studenţi. Să mă explic: 70-80 de cadre didactice din departament/ facultate se strâng săptămânal într-un amfiteatru, unde li se predă o materie numită Inclusion, pe româneşte „Includere”. În cadrul acestor cursuri, lectori foarte bine instruiţi, de regulă şi foarte tineri, vin cu toată dotarea modernă necesară şi ţin teoria „corectitudinii politice”. De exemplu, într-o prelegere recentă, li s-a vorbit „studenţilor” – unii „studenţi” fiind profesori plini, în vârstă de 60-70 de ani – despre panourile de afişaj (reclamă) de pe marginea autostrăzilor şi drumurilor în general, cu imagini ilustrative. Un astfel de panou uriaş arăta două mâini expresive, care ţineau un nou născut; „profesorul” a teoretizat simbolul cuprins în acea reprezentare şi a impus ca, dacă mâinile sunt albe, atunci pruncul este obligatoriu să fie negru sau ca, dacă mâinile sunt negre, atunci mica făptură trebuie să fie galbenă şi aşa mai departe. De fapt, nu s-au folosit deloc numele culorilor, ci formulări perifrastice, fiindcă numele de „negru”, de exemplu, este „ofensiv” sau „jignitor”. S-a mai spus că mâinile respective nu trebuie unite cu un corp de femeie, deoarece maternitatea nu mai aparţine doar femeii.

Altădată li s-a spus (impus) să dea copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor care se vor naşte nume neutre (unisex), precum Addison, Madison sau Taylor, ca să nu aibă probleme când micuţii îşi vor alege sexul. Participanţii la aceste cursuri sunt „monitorizaţi” foarte strict, li se face prezenţa şi li se evaluează activitatea. Cei care vorbesc pe linia cursului sunt lăudaţi şi promovaţi, cei care tac sunt mustraţi şi monitorizaţi, iar cei care ar îndrăzni să critice nu există, fiindcă ar risca darea afară din universitate. Dar toţi trebuie să asculte prelegerile cu religiozitate, să-şi ia o mină meditativă şi foarte serioasă, să nu glumească sau să emită ironii în legătură cu acele chestiuni considerate sacre. 

M-am interesat şi lucrul se confirmă în mai multe universităţi, deşi nu are aceeaşi intensitate şi nu cuprinde aceleaşi forme peste tot.”

Vă mai recomandăm 

INTERVIU Istoricul Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB Cluj: De ce ar trebui românii să-l sărbătorească pe unul dintre cei mai importanţi regi ai Ungariei

Acuzaţii dure de la „Elie Wiesel“ la adresa lui Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române: „Ignoră iarăşi memoria Holocaustului“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite