PREMIERĂ Un director de primărie a fost sancţionat pentru conflict de interese

PREMIERĂ Un director de primărie a fost sancţionat pentru conflict de interese

Directorul Nicolae Suciu (stânga), la ieşirea din Palatul de Justiţie

Nicolae Suciu, directorul executiv al Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Imobiliar din Primăria Turda, este obligat de instanţă să plătească 1.000 de lei pentru că a închiriat, fără licitaţie, un spaţiu comercial fiului său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sancţionarea pentru conflict de interese este o premieră în justiţia română. Curtea de Apel Cluj i-a aplicat ieri seară, o amendă administrativă directorului Nicolae Suciu din Primăria Turda, pentru alocarea unui spaţiu comercial fără licitaţie unei rude.


Instanţa de judecată l-a achitat marţi seara pe Suciu Nicolae, directorul executiv al Serviciului Public de Administrare şi Protecţie a Patrimoniului Imobiliar din Primăria Turda (SPAPI), într-un proces penal în care funcţionarul public a fost judecat pentru conflict de interese. Judecătorul Săndel Macavei a considerat că fapta acestuia nu constituie un pericol social. Suciu trebuie să achite însă o amendă administrativă de 1.000 de lei. Chiar dacă aceasta se înscrie în cazierul funcţionarului, nu va avea efecte de natură penală asupra sa.

"Sancţiunea este o premieră în justiţia română", ne-a declarat procurorul Viorel Găzdac, cel care a solicitat condamnarea inculpatului pentru conflict de interese.


La ultima şedinţă de judecată în acest dosar, de marţi, mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Serviciului Tehnic al Primăriei au afirmat că au avut cunoştinţă de legătura de rudenie a şefului de la SPAPI cu Dan Nicolae Suciu, administratorul firmei SC Art Avenue SRL. Contractul de închiriere a spaţiului de 26 mp de pe strada Republicii nr 15 a fost atribuit fără licitaţie, în iulie 2008, iar această ilegalitate nu a fost remediată nici în prezent. În spaţiul respectiv, firma fiului lui Nicoale Suciu depozitează materiale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările