Povestea din spatele unor imagini şocante cu un câine împuşcat în cap. Ce zice proprietarul patrupedului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

O serie de imagini şi înregistrări video cu un câine împuşcat în cap au apărut pe Facebook. Din primele date, Poliţia a descoperit că animalul ar fi fost împuşcat accidental la o vânătoare autorizată din zona satului Ţaga din judeţul Cluj. O asociaţie de protecţie a animalelor din Dej a declarat că va face plângere. Şi proprietarul câinelui spune că a povestit poliţiei ce s-a întâmplat. Patrupedul nu a putut fi salvat.

Mai multe fotografii care înfăţişau un câine chinuit şi plin de sânge pe cap au apărut pe Facebook. Reprezentanţii IPJ Cluj spun că patrupedul ar fi fost rănit în urma unei vânători desfăşurate duminică, 17 decembrie, în zona comunei clujene Ţaga. Gina Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, afirmă că poliţia s-a autosesizat după ce a aflat de imaginile postate pe Facebook. Din primele informaţii obţinute de aceştia reiese că vânătoare a fost autorizată, iar câinele ar fi fost împuşcat accidental de proprietar în timpul vânătorii.

Georgeta Gărduş, membrul fondator al Asociaţiei Anima Pro Terra din Dej, ne-a declarat că va depune azi, 18 decembrie, o sesizare la poliţie ca să se afle ce s-a întâmplat. „Nouă ne-a scris cineva pe Facebook“, spune aceasta. Nişte fete de 14-15 ani ar fi găsit câinele în agonie. Cei de la Asociaţie s-au dus după el duminică seara, în jurul orei 18.00 şi l-ar fi găsit în curtea căminului cultural din Ţara. L-au adus la un cabinet veterinar din Dej, i-au făcut calmante, l-au pus la perfuzii. „Era în agonie. Avea plăgi multiple la nivelul feţei, a nasului, dar arăta cât de cât ok şi am crezut că o să supravieţuiască“, adaugă femeia.

Dimineaţa, la ora 10.00, era programat la radiografie la USAMV ca să vadă ce tratamnet i s-ar putea administra, dar câinele a murit duminică noaptea. Georgeta Gărduş afirmă că a dus cadavrul la necropsie la universitate şi aşteaptă rezultatul peste câteva zile.
Ne-a mai spus că a vorbit cu proprietarul care i-a zis că a vrut să tragă după iepure şi ar fi împuşcat câinele.

„Oamenii de acolo şi fetele care l-au găsit (n. r. pe câine) ziceau că l-a împuşcat intenţionat“, adaugă ea. De aceea ţine să depună plângere la poliţie ca să se afle adevărul.

caine impuscat in cap foto facebook georgeta seulean

Patrupedul, înainte să fie luat de asociaţia din Dej şi dus la veterinar  FOTO Facebook Georgiana Seulean

Câinele rănit a fost găsit de două adolescente din Ţaga. Una dintre ele ne-a povestit că mergea în sat cu o prietenă când a auzit nişte sunete şi apoi au văzut un câine lângă gard, într-o grădină. „Tot, tot era plin de sânge. Nu putea nici să se ridice de jos“, zice fata. Au căutat veterinarul. Acesta i-a făcut o injecţie şi le-a zis adolescenţilor să-l lase în pace.  Veterinarul a sfătuit-o să facă poze şi să le trimită la o asociaţie de protecţia animalelor.

Tânăra afirmă că s-a întors şi a aşteptat să vină cei de la asociaţia din Dej să vină si ia câinele: „Respectivul vânător le-a spus oamenilor din sat că şi-a pierdut câinele, că era bolnav şi presupune că a murit unde a fost la vânat“.

Vânătorul, Raul Rus, ne-a declarat că a participat duminică la vânătoare în zona satului Ţaga. Şi-a dus câinele, luat de recent, la prima lui vânătoare. Ar fi tras după un iepure şi şi-ar fi rănit patrupedul. „Atunci, pe moment, nu mi-am dat seama, câinele a fugit. Am zis că fiind prima lui vânătoare, mulţi câini se sperie de foc. L-am chemat. Nu a venit“, zice vânătorul. A crezut că patrupedul s-a speriat şi a fugit. L-a căutat, dar nu l-a găsit. Duminică seara, în jurul orei 22.00-23.00, l-a sunat un coleg că ar fi găsit cineva câinele şi că patrupedul ar fi împuşcat. A aflat şi de pozele de pe Facebook.

Vânătorul spune că luni dimineaţa, 18 decembrie, a fost la poliţie şi a declarat ce s-a întâmplat. Mai zice că a vorbit în după-amiaza asta cu cei de la asociaţia din Dej şi astfel a aflat că patrupedul lui e mort. El a mai adăugat că îi pare rău de situaţia creată.

Mai puteţi citi:

Reţinut pentru că a maltratat un maidanez cu cuţitul. Câinele a murit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite