Poştaşii din Cluj au făcut grevă

Poştaşii din Cluj au făcut grevă

Poştaşii se plâng de salariile mici şi de volumul mare de muncă. FOTO: Adevărul

Circa o sută de poştaşi de la Oficiul de Distribuire al Corespondenţei din Cluj-Napoca au întrerupt lucrul joi, de la 7.30. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile mici, dar şi de faptul că există un deficit mare de personal, nu li se decontează integral transportul, că nu au echipamente de protecţie şi că nu şi-au putut lua concediile pe anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa o sută de angajaţi ai Poştei Cluj, Oficiul de Distribuire al Corespondenţei, au refuzat, joi dimineaţa, la ora 9.00, să plece pe teren şi au ieşit în faţa sediului situat lângă Gara CFR Cluj. Oamenii sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă suplimentară neplătită, pe care oamenii sunt nevoiţi să-l facă pentru a suplini deficitul de 12 posturi,  conform liderului Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Cluj, Carol Şinca. Salariul uni poştaş se ridică la circa 1.000 de lei lunar. De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu li s-a mai decontat integral transportul în comun, iar pentru a distribui corespondenţa e nevoie să plătească din buzunarul propriu.Oamenii mai spun că nu au echipamente de protecţie şi că nu şi-au putut lua concediile pe anul trecut. 
Greva s-a oprit la puţin timp după ce a început, deoarece Directorul Poştei Cluj, Ovidiu Secară le-a promis că până luni îşi vor primi restanţele de la abonamente de transport şi că se vor face angajări.  
 
Citeşte şi
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: