Poliţistă română, în centrul unui mare scandal în Regatul Unit. Motivul pentru care a ajuns să fie acuzată de rasism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra Şerbănescu este acuzată de rasism de mai mulţi colegi. FOTO Daily Mail
Andra Şerbănescu este acuzată de rasism de mai mulţi colegi. FOTO Daily Mail

O poliţistă cu origini româneşti este acuzată de rasism şi riscă acum să-şi piardă locul de muncă. Tânăra se angajase în Poliţia britanică abia în urmă cu un an.

Andra Şerbănescu a intrat prima dată în atenţia superiorilor ei anul trecut, în luna iulie, când a reţinut doi bărbaţi pe care i-a suspectat că ar fi fost implicaţi în trafic de droguri şi spălare de bani, într-o staţie de benzină.

Andra i-ar fi spus colegului cu care făcea echipă că îi va aresta pe cei doi fiindcă sunt de culoare şi automat ar fi suspecţi. Un coleg din Poliţie, Joshua Osborne, s-a dus a doua zi la superiorii săi şi a raportat tot, acuzând-o pe româncă de rasism, informează BBC.

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, câteva zile mai târziu ea a avut un alt comentariu rasist în momentul în care a văzut pe stradă un bărbat care ducea un covor pentru rugăciuni. „Ăştia pun de obicei bombe”, ar fi spus tânăra, fără să ştie că va fi din nou pârâtă. Însă colegul ei, Oliver Howe, s-a dus şi a raportat totul, acuzând-o că este rasită.

Acum, reprezentanţii Poliţia Avon & Somerset spun că afirmaţiile tinerei ar putea fi considerate rasiste şi ofensatoare şi ar constitui o abatere gravă, notează The Mirror. Din această cauză, ea riscă acum să-şi piardă şi slujba. O audiere virtuală a avut deja loc la Kenneth Steele House din Bristol, însă deocamdată nu a fost luată o decizie defintiivă, scrie Daily Mail.

Cum se apără românca

Tânăra spune că vorbele ei au fost „răstălmăcite” pentru a-i sabota cariera, iar avocatul ei a declarat că afirmaţiile sunt „denaturări intenţionate sau imprudente”.

Alexandra Şerbănescu a mai afirmat că a fost agresată şi umilită de colegi, iar vorbele ei au fost interpretate pentru a fi dată afară din Poiliţie. „Mi-am dat seama că nu voiau să fiu poliţist atunci când mi-au interpretat vorbele”, a punctat tânăra.
 

Reprezentantul Poliţiei Avon & Somerset, Mark Ley-Morgan, a respins afirmaţia Alexandrei Şerbanescu despre PC Howe, care i-ar fi răstălmăcit vorbele. Morgan a spus că românca a făcut acuzaţie gravă, însă mincinoasă şi că din vorbele ei ar reieşi un lucru fals, anume că respectiva divizie a Poliţiei ar fi coruptă, iar unii dintre angajaţi nu ar fi cinstiţi. Însă, spune el, vorbele Alexandrei Şerbănescu reprezintă doar nişte minciuni, dar care nu îi vor fi de folos în final.

Vă mai recomandăm şi:

Doctoriţă româncă din Germania, ucisă după ce a fost hăituită cu sute de mesaje de ameninţare. „Bucură-te până mai poţi”

Doi poliţişti italieni, bătuţi măr de o româncă. „I-am chemat pe militari să ne ajute, lovea cu pumnii şi picioarele“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite