Pod montat strâmb pe Autostrada Sebeş-Turda şi apatie pe şantier. Ministrul Drulă e sigur că lucrările vor fi gata până la toamnă, experţii îl contrazic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pod stramb

Un pod ar fi fost montat strâmb pe Autostrada Sebeş-Turda, unde imaginile dezvăluie o apatie totală şi doar trei utilaje în lucru. Asta deşi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă spune că din toamnă se va circula pe această şosea.

Imaginile filmate de o dronă, joi, pe tronsonul Sebeş-Turda de pe autostrada A10, arată cum constructorul a montat greşit un pod, care a fost lăsat fix aşa - strâmb, informează Ştiri de Cluj. Şi veştile proaste nu se opresc aici. Deşi pe această autostradă ar trebui să se circule încă din 2016, aşa cum spune şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, lucrările au rămas mult în urmă, iar în prezent se lucrează prera puţin. De altfel, drona care a filmat acest clip a surprins doar trei utilaje pe întreg şantierul joi, 30 iulie, iar lucrările înaintează în ritm de melc.

Sursa citată mai aminteşte promisiunile ministrului Cătălin Drulă, care anunţa în urmă cu o lună că s-a asigurat că în acest an va fi deschis tronsonsonul dintre Alba Iulia şi Aiud. 

„O altă oprire pe traseul şantierelor. Împreună cu Dan Barna, astăzi am fost pe autostrada Sebeş-Turda - lotul 2, unde m-am asigurat că anul acesta, aşa cum am anunţat, vom deschide tronsonul de 29 de km dintre Alba Iulia şi Aiud.

Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că întreaga A10 se va putea circula în acest an. Sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, deparat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea”, scria ministrul Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook, în 18 iunie 2021.

Doar că specialiştii citaţi de Ştiri de Cluj au cu totul altă părere. În opinia acestora, lucrările ar urma să fie gata în cel mai fericit caz în primăvara anului viitor, dar şi asta doar într-un scenariu favorabil în care condiţiile meteo vor fi favorabile.

În schimb, reprezentanţii Aktor, societatea care lucrează la acel lot de autostradă, spun că podul nu a fost montat strâmb, ci este vorba despre o iluzie optică. Această iluzie optică i-ar fi înşelat pe inginerii probabil fără experienţă, care au crezut că podul a fost montat greşit, adaugă cei de la Aktor. Totodată, ei susţin că lucrările sunt în grafic.

„Informatia vehiculată  conform careia podul este montat stramb este complet eronata, bazata pe lipsa totala de experienta sau de intelegere a lucrarilor de o asemenea anvergura. In realitate, este vorba de un efect optic cauzat de unghiul de filmare al dronei in cauza. Senzatia este accentuata de faptul ca podul este oblic fata de axul autostrazii, (pentru a fi aliniat cu albia paraului Geoagiu pe care-l traverseaza)”, spun reprezentanţii Aktor.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Vicepreşedinte USR PLUS Cluj-Napoca, fost ofiţer SRI: „Dacă ai fost în SRI se feresc cei de acolo ca de dracu de tine”

Premierul Cîţu anunţă că am învins pandemia, experţii îl contrazic

Momentul cumplit în care o autoutilitară spulberă maşina unei tinere de 19 ani. „Maria era la nici 200 de metri de casă, dar nu a mai ajuns niciodată” VIDEO

 

Cum au avansat lucrările pe şantierul uneia dintre cele mai aşteptate autostrăzi. Muncitorii români, comparaţi cu chinezii pentru eficienţa lor VIDEO

Primul aeroport din ţară în care nu mai trebuie arătate la control băuturile şi aparatura din bagaje. Un aparat unic în România „vede” tot ce e în valize VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite