Plângere penală împotriva preoţilor din Cluj care au împărtăşit credincioşii cu aceeaşi linguriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii clujeni au împărtăşit credincioşii cu aceeaşi linguriţă. FOTO: Cluj24.ro
Preoţii clujeni au împărtăşit credincioşii cu aceeaşi linguriţă. FOTO: Cluj24.ro

Parlamentarul Emanuel Ungureanu pregăteşte o plângere penală împotriva preoţilor care împărtăşit, duminică, la Cluj, mai mulţi credincioşi cu aceeaşi linguriţă. „Au încălcat legile statului român şi  au zădărnicit efortul de a răspândi virusul extrem de periculos Covid 19”, spune vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.

„Ce s-a întâmplat la slujbele din Cluj-Napoca şi Câmpia-Turzii duminica trecută este incalificabil pentru un stat modern în care viaţa trebuie să fie protejată mai presus de orice tradiţii sau dogme religioase. Pregătesc o plângere penală împotriva preoţilor care au încălcat legile statului român şi care, cu sfidare, au zădărnicit efortul de a răspândi virusul extrem de periculos Covid 19”, a susţinut deputatul Emanuel Ungureanu într-o scrisoare deschisă adresată Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc şi Directorului Executiv al DSP Cluj, Moisescu Mihai. 

La mai multe biserici din Cluj-Napoca - printre care şi Catedrala Mitropolitană - preoţii au împărtăţit, după slujba de duminică, credincioşii cu aceeaşi linguriţă. La fel s-a întâmplat şi în Câmpia Turzii.


„Am propus mai multe măsuri atât primarului oraşului Cluj-Napoca, cât şi prefectului judeţului Cluj. Nu am primit niciun răspuns oficial în scris la solicitările mele, de la niciunul dintre ei, nu ştiu oficial, până la această oră care este planul integrat al autorităţilor locale şi judeţene în lupta anti COVID 19, mai insist.

Este timpul să punem toţi umărul, eu sunt concentrat şi implicat să fiu parte a unor soluţii rapide pentru a sprijini personalul medical şi populaţia vulnerabilă la infectarea cu COVID 19!”, mai spune parlamentarul.

DSP Constanţa a interzis împărtăşania cu aceeaşi lingură

Ungureanu susţine că DSP Cluj ar trebui să dea o dispoziţie similară cu cea emisă de DSP Constanţa care INTERZICE categoric preoţilor să împărtăşească populaţia cu aceeaşi lingură.

Parlamentarul a reprodus textul dispoziţiei:

„În contextul epidemiologic actual, dar şi pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneţi urgent interzicerea folosirii unei linguriţe pentru împărtăşitul mai multor persoane.

De asemenea este important ca pentru distribuirea/ porţionarea împărtăşaniei, recipientul să permită turnarea în linguriţă şi nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea conţinutului cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecţioase.

În sensul asigurării unei practici corecte, care să elimine riscul de îmbolnăvire, vă recomandăm utilizarea linguriţelor de unică folosinţă.„

„Dacă directorul DSP Cluj Goia nu va emite această solicitare, îi voi cere DEMISIA din fruntea acestei instituţii care a patronat oricum execrabil sistemul sanitar din Cluj-Napoca şi care este carenat în prea multe spitale de mizerie şi corupţie!”, a încheiat acesta. 


Citeşte şi
 

VIDEO Nepăsare criminală la Mitropolia Cluj. În plină pandemie de COVID-19, oamenii sunt împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă: „Preoţii ar trebui închişi“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite