Pilotul-erou, condus pe ultimul drum de avioane F15 şi cu flori aruncate din elicopter

Pilotul-erou, condus pe ultimul drum de avioane F15 şi cu flori aruncate din elicopter

Astăzi a fost înmormântat pilotul-erou, căpitan comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă (40 de ani).

Sute de militari din cadrul tuturor structurilor armatei române, alături de alţi peste o mie de clujeni, au participat azi, în Cîmpia Turzii, la înmormântarea pilotului-erou, căpitan comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă (40 de ani), decedat în urma accidentului aviatic de la Călăraşi, judeţul Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât soţia pilotului, Claudia, prezentă la înmormântare alături de copilul în vârstă de 7 ani, cât şi ceilalţi militari şi-au stăpânit cu greu lacrimile cauzate de pierderea soţului, tătălui, prietenului şi camaradului de arme. Ca un ultim omagiu adus celui care a fost unul dintre cei mai buni piloţi români, patru avioane de vânătoare americane F15C aflate la Baza Aeriană 71 Cîmpia Turzii au survolat cerul în timpul salvelor trase de Garda de Onoare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina" din Cluj. Apoi, sute de flori au fost aruncate dintr-un elicopter în zbor.

Căpitanul comandor Laurenţiu-Nicolae Chiriţă (Kiru) şi locotenent comandorul Sorin Avram (Bicher) au murit luni, ca urmare a prăbuşirii avionului de vânătoare de tip MiG 21 Lancer, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni tehnice la motor. Cei doi piloţi executau o misiune de verificare meteo.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările