Peste două tone de produse lactate, retrase temporar de la comercializare pentru nereguli

Peste două tone de produse lactate, retrase temporar de la comercializare pentru nereguli

Comisarii clujeni de la protecţia Consuamtorilor au retras de pe piaţă peste două tone de lactate. Au dat amenzi în valoare de 39.000 de lei  FOTO: Adevărul

Peste două tone de produse lactate au fost retrase temporar de la comercializare de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, pentru diferite nereguli, între care ambalaje degradate, lipsa adresei producătorului de pe etichetă, fiind date şi amenzi de 39.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, inspectorii instituţiei au verificat, în perioada 13 - 22 mai, modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor lactate, a untului şi a brânzeturilor, relatează Mediafax.

Conform sursei citate, au fost verificaţi 23 de operatori economici, la 19 dintre aceştia fiind semnalate neconformităţi.

"În urma controlului, o cantitate de 2.322 de kilograme de produse a fost oprită temporar de la comercializare, iar 26 de kilograme de produse au fost oprite definitiv de la comercializare. Au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 amenzi în valoare de 39.000 de lei", se arată în comunicat.

Reprezentanţii CJPC Cluj au constatat ca principale neconformităţi ambalaje neetanşe ce prezentau scurgeri de conţinut sau ambalaje degradate, pentru brânza proaspătă de vaci, modificări ale aspectului, culorii, consistenţei, gustului, mirosului pentru diferite sortimente de iaurt, lipsa adresei producătorului de pe eticheta produsului - pentru telemea de vacă, smântână şi caşcaval, lipsa temperaturii de păstrare de pe eticheta produselor sau neafişarea conformă a preţurilor.

Vă recomandăm şi:

Produsele lactate, la control

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările