Peste 2.500 de concurenţi, între care un bărbat de 80 de ani, la Maratonul Internaţional de la Cluj

Peste 2.500 de concurenţi, între care un bărbat de 80 de ani, la Maratonul Internaţional de la Cluj

Sute de oameni vor alerga la Maratonul Internaţional Cluj-Napoca  FOTO: Adevărul

Peste 2.500 de concurenţi sunt aşteptaţi, duminică, la a treia ediţie a Maratonului Internaţional de la Cluj-Napoca, printre ei figurând doi sportivi kenyeni, dar şi un bărbat în vârstă de 80 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Horaţiu Morar, preşedintele Runners Club Cluj-Napoca, organizatorul competiţiei, a declarat miercuri că vor avea loc cinci probe: maraton, semimaraton, ştafetă, o cursă de copii şi un cros al unei bănci locale.

"Peste 2.500 de concurenţi sunt aşteptaţi, duminică, să alerge la cea de-a treia ediţie a Maratonului Internaţional Cluj-Napoca, dotat cu premii de peste 40.000 de lei. În cadrul competiţiei vor avea loc cinci probe: maraton, semimaraton, ştafetă, o cursă de copii şi un cros al unei bănci locale. Vor participa concurenţi din 16 ţări, iar printre ei se vor afla doi kenyeni, un alergător în vârstă de 80 de ani, dar şi un cetăţean austriac care va alerga la Cluj-Napoca la cel de-al 160-lea maraton al său. La proba de maraton s-au înscris peste 200 de alergători", a spus Morar, citat de Mediafax.

El a menţionat că startul curselor de maraton, semimaraton şi maraton-ştafetă se va da duminică, la ora 9.15, pe Cluj Arena, traficul rutier urmând să fie închis în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

"Se va alerga pe traseul Cluj Arena - Splaiul Independenţei - strada G. Coşbuc - strada Cardinal I. Hosu - strada E. Isac - strada Gh. Şincai - strada Napoca - B-dul Eroilor - întoarcere pe B-dul Eroilor - strada Napoca - strada Gh. Şincai - strada E. Isac - strada Cardinal I. Hosu - strada G. Coşbuc -Splaiul Independenţei - strada G. Bariţiu - întoarcere strada G. Bariţiu - Splaiul Independenţei - Pod Napoca - strada 1 Decembrie 1918 - întoarcere str. 1 Decembrie 1918 - Pod Garibaldi - Splaiul Independenţei cu sosire tot pe Cluj Arena", a explicat Morar.

Potrivit acestuia, traseul măsoară 10,55 kilometri şi va fi parcurs o dată de fiecare membru al ştafetei, de două ori de către semimaratonişti şi de patru ori de alergătorii de la maraton.

Pe traseu vor fi plasate trei puncte de hidratare, pe Bulevardul Eroilor, Splaiul Independenţei şi pe strada 1 Decembrie 1918, iar la final concurenţii vor fi aşteptaţi de şase kinetoterapeuţi în cazul în care vor avea probleme de sănătate la picioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: