Percheziţii DIICOT în trei judeţe. Zece clujeni care aveau un laborator clandestin de etnobotanice sunt audiaţi la DIICOT Hunedoara

Percheziţii DIICOT în trei judeţe. Zece clujeni
care aveau un laborator clandestin de etnobotanice sunt audiaţi la DIICOT
Hunedoara

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit în Cluj-Napoca un laborator clandestin de etnobotanice FOTO: Adevărul

Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Hunedoara au destructurat joi, 11 aprilie, o grupare infracţională specializată în traficul cu substanţe psihoactive (etnobotanice). 16 persoane sunt acum audiate la Hunedoara.

Comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, a afirmat, joi, 11 aprilie, că au fost făcute zece percheziţii - trei în judeţul Hunedoara, în Valea Jiului, şase în judeţul Cluj şi una în Sălaj, iar 16 persoane au fost ridicate, urmând să fie duse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Hunedoara, pentru audieri.

În timpul percheziţiilor făcute în oraşul Cluj-Napoca, poliţiştii au descoperit un laborator clandestin în care se preparau substanţe psihoactive. S-au mai găsit 20 de kilograme de etnobotanice în stare brută, 4.000 de plicuri de substanţe preparate şi importante sume de bani.

Traian Berceanu a afirmat că etnobotanicele ar fi fost aduse, în stare brută, din Spania şi Germania şi aduse în ţară printr-o firmă de curierat. Apoi erau preparate în laborator, porţionate şi reambalate în pliculeţe.
Această grupare distribuia plicurile cu etnobotanice în 20 de judeţe, prin dealeri locali. Un plic se vindea  între 25 şi 45 de lei.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, procurorul Nadia Spînu, a spus că acum au loc audieri la DIICOT Hunedoara şi zece dintre cei audiaţi sunt clujeni.

Valea Jiului, piaţă de desfacere pentru traficanţii de etnobotanice

Trei percheziţii au avut loc în această dimineaţă şi în Valea Jiului, la Petrila. Cei 16 membri ai presupusei grupări de crimă organizată au fost aduşi la audieri în cursul acestei după-amiezi, la sediul DIICOT, din Deva. 

Dosarul este instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Hunedoara, iar procurorii spun că membrii reţelei achiziţionau drogurile de pe site-uri de internet din străinătate şi le vindeau în baruri din cele două judeţe. Potrivit anchetatorilor drogurile erau aduse din Spania şi Germania prin firme de curierat rapid şi apoi, după prelucrare, erau distribuite în mai multe judeţe din ţară. În timpul percheziţiilor, la Cluj a fost găsit şi un laborator clandestin de producere a etnobotanicelor, care a fost confiscat de ofiţerii BCCO. „În total, au fost indisponibilizate în timpul acestei acţiuni aproximativ 20 de kilograme de substanţe din toate locaţiile vizate”, a declarat comsiarul şef BCCO Alba,  Traian Berbeceanu.

În ultimul an cel puţin 30 de consumatori de substanţe interzise şi droguri de risc, tineri din oraşele Văii Jiului, au fost puşi sub urmărire penală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: