Pensionarii din Italia, sfătuiţi să se mute în România. Care ar fi principalele beneficii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii italieni care se plâng că nu mai fac faţă cheltuielilor în propria ţară sunt sfătuiţi să încerce să se mute în România. O publicaţie financiară din Peninsulă le prezintă acestora beneficiile unei eventuale mutări.

Investire Oggi, un cotidian financiar din Peninsulă, a publicat un articol dedicat acestui subiect. Totul după ce un pensionar italian ar fi scris pe adresa redacţiei pentru a solicita mai multe informaţii despre ce ar presupune mutarea sa în România.

„Ar trebui să primesc o pensie de aproximativ 20.000 de euro brut. Ce taxe aş plăti ca pensionar în România? Conform informaţiilor voastre, costul vieţii este cu adevărat mai mic decât în ​​Italia? Şi ce documente sau vize sunt necesare pentru a mă muta în România?”, a întrebat pensionarul.

Cazul său nu este însă unul singular. Vârstnicii italieni se plâng tot mai mult de costurile vieţii, iar mulţi dintre ei ar fi dispuşi să plece din ţară. România este văzută ca o soluţie, pentru că pensiile sunt impozitate doar cu 10%. Dar mai există şi alte avantaje, subliniate de jurnaliştii de la Investire Oggi.

Imagine indisponibilă

„Unul dintre motivele care atrag cel mai mult pensionarii italieni în România este costul scăzut al vieţii. Mulţi dintre lucrătorii români din Italia susţin că salariile medii în ţara lor sunt în jur de 400 de euro. Din acest motiv, proiectul multora este să lucreze câţiva ani în străinătate şi apoi să se întoarcă acasă. Este chiar aşa? Să spunem că foarte mult depinde de oraşul sau zona luată în considerare”, se arată în articol. 

Autorii nu uită însă să amintească faptul că preţurile din supermarketuri sunt identice în Italia şi în România şi dau ca exemplu în acest sens preţurile produselor alimentare şi ale electrocasnicelor. Soluţia ar fi, în viziunea jurnaliştilor italieni, ca pensionarii să aleagă satele şi oraşele mai mici ale României, unde chiriile şi preţurile de vânzare ale apartamentelor sunt semnificativ mai mici. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite