Pedepsele date pentru inculpaţii în cazul permiselor false din Cluj, menţinute de Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sentinţele date de Tribunalul Cluj în dosarul permiselor obţinut fraudulos în judeţul Cluj, atacate cu apel de procurorii DNA şi de cei patru condamnaţi, au fost menţinute de Curtea de Apel Cluj, dar decizia poate fi atacată cu recurs.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a admis recursul DNA doar în ceea ce priveşte restituirea unor sume către denunţător.

Astfel, Cornel Ilea, patronul unei şcoli de şoferi condamnat în dosar, va trebui să restituie 1.550 de euro, iar agentul de Poliţie Daniela Popuţa - 600 de euro către un denunţător.
De asemenea, instanţa admis recursul înaintat de profesorul de legislaţie Vasile Traian Galoş, care ceruse ridicarea sechestrului asigurător dispus de DNA asupra sumei de 4.390 de euro.
Soluţia Curţii de Apel Cluj poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare, acesta urmând să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele patru persoane judecate în procesul permiselor obţinute fraudulos la Cluj au fost condamnate, în martie, de Tribunalul Cluj, la pedepse cu închisoarea, cu sau fără executare, pe perioade cuprinse între un an şi un an şi zece luni.

Conform sentinţei judecătorilor Tribunalului Cluj, Cornel Ilea, patronul unei şcoli de şoferi, a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu executare, agentul de Poliţie Daniela Popuţa a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu executare, iar Iacob Abrudan, angajat al şcolii de şoferi, şi Vasile Traian Galoş, profesor de legislaţie, au fost condamnaşţi la un an de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de încercare de trei ani.

Sentinţa a fost atacată cu apel atât de procurorii DNA, cât şi de cei patru condamnaţi, apelul fiind judecat de Curtea de Apel Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite