Pedeapsă exemplară pentru românul care a ucis o bătrânică irlandeză în propria ei casă. A strangulat-o cu şnurul de la draperie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Iordache îşi va petrece restul vieţii în spatele gratiilor. FOTO  The Times
Alexandru Iordache îşi va petrece restul vieţii în spatele gratiilor. FOTO  The Times

Un român de 47 de ani a fost condamnat în Irlanda, după ce a ucis cu bestialitate o bătrânică de 78 de ani, pe care a şi jefuit-o. Ulterior s-a aflat că bărbatul a comis zeci de infracţiuni pe tot continentul.

Românul Alexandru Iordache a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Irlanda. Bărbatul a fost acuzat de uciderea lui pe Rosie Hanrahan, o femeie de 78 de ani din Dublin. Totul s-a petrecut pe 15 decembrie 2017, la două zile după ce Iordache a ajuns în Irlanda, scrie The Times. 

Ulterior, după numai o săptămână, bărbatul a fugit acasă, în România, unde era domiciliat pe strada Dreptăţii, în Bucureşti.

Potrivit autorităţilor, victima trăia singură după moartea soţului ei şi a fost găsită moartă de sora ei. „Nu a putut să intre în casă, iar când a intrat a găsit-o legată şi moartă”, a explicat detectivul Enda Haugh, conform sursei citate.

Anchetatorii au descoperit că apartamentul femeii era plin de sânge şi răscolit. Pensionara fusese lovită cu bestialitate la cap şi în faţă, iar apoi agresorul a legat-o strâns de picioare şi a strangulat-o cu şnurul de la draperie. „ A lovit-o cu bestialitate şi a strangulat-o cu şnurul de la draperie”, au confirmat oamenii legii. 

O adevărată provocare

Cazul a reprezentat o adevărată provocare pentru Poliţia din Dublin. Oamenii legii au abordat nenumărate piste, fără folos, examinând circa 100.000 de ore de înregistrări video. În cele din urmă, imaginile filmate într-un hypermarket Tesco i-au adus pe pista bună. Asta după ce în imaginile filmate cu două zile înainte de crimă apărea un bărbat care se uita peste umărul femeii, chiar în timp ce aceasta introducea codul PIN pentru a-şi plăti produsele.

Imaginile surprinse ulterior şi în alte locuri au indicat faptul că aceeaşi persoană misterioasă a urmărit-o apoi acasă. Apoi, pe 14 decembrie, automobilul românului a fost văzut din nou parcat chiar lângă casa victimiei şi nu a mai plecat de acolo decât în ziua următoare, la ora 11.00. Două ore mai târziu, trupul lipsit de viaţă al femeii a fost găsit de familia ei.

Anchetatorii au stabilit că ucigaşul a intrat în apartament după ce a spart o fereastră. Aici, românul a comis şi o eroare care avea la final să-l coste: s-a tăiat în cioburi, iar pe rama ferestrei şi pe şnurul draperiei cu care şi-a strangulat victima a fost găsit sângele său. De aici, pe baza probelor ADN, experţii Poliţiei din Irlanda au reuşit să extragă ADN-ul ucigaşului, iar rezultatele au fost trimise în toate ţările membre UE, inclusiv în România. 

Cum a fost prins

Experţii Poliţiei irlandeze au ajuns pe urmele lui Iordache în România, urmărind maşina acestuia. Pus în faţa anchetatorilor, bărbatul a refuzat să recunoască crima, fără a reuşi însă să explice cum au fost găsite probe din sângele său tocmai în casa victimei, însă probele ADN l-au trădat. 

Între timp, din mai multe ţări europene a venit confirmare că Alexandru Iordache a fost extrem de activ şi că a comis o serie impresionantă de infracţiuni în mai multe ţări. Totodată, bărbatul avea nu mai puţin de 29 de condamnări anterioare, iprintre care opt numai din Irlanda, toate legate de furt. El a mai fost condamnat pentru diverse furturi şi jafuri şi în ţări ca Marea Britanie, Franţa şi România, şi a primit pedepse de până la opt ani de închisoare.

În cele din urmă, în faţa evidenţelor, Alexandru Iordache a recunoscut că a omorât-o pe Rosie Hanrahan. Deşi şi-a recunoscut fapta şi a declarat în faţa judecătorului că regretă cele întâmplate, pedeapsa a fost maximă. Românul a fost condamnat la închisoare pe viaţă de către magistraţii Curţii Penale din Dublin şi va efectua întreaga pedeapsă într-o închisoare de maximă siguranţă din Irlanda.

Vă mai recomandăm şi:

Lunga listă de grozăvii făcute de un stomatolog român acuzat de pacienţii săi şi condamnat în Franţa

Şofer kamikaze filmat în timp ce intră pe contrasens pe A3. „Bipezii ăştia ar trebui lăsaţi pe viaţă fără permis” VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite