Pastorul care a lăsat România pentru munca la câmp, în Germania. „Câştig aici în două luni cât tot anul în ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre zecile de mii de muncitori sezonieri din România care au luat drumul Germaniei în ultimele luni se numără şi un pastor român.

Povestea lui Radu Alin Lăcătuş a fost relatată de presa germană. Jurnaliştii de la Bild notează că tânărul pastor (31 de ani) citea Evanghelia pentru credincioşii penticostali din ţara sa în urmă cu mai puţin de o săptămână, dar în aceste zile culege salata de pe un câmp din Ronnenberg, în apropiere de Hanovra.

„Sunt predicatorul unei mici biserici penticostale. Dar nu pot trăi din banii pe care-i fac la biserică. Câştig mult mai mult aici în două luni decât în ​​România într-un an”, le-a spus el germanilor.

Radu Lăcătuş a ajuns în Germania cu avionul, la sfârşitul săptămânii trecute, dar nu a venit singur. Alături de el se află şi soţia şi fratele lui, iar predictaorul este ultimul din cei 17 lucrători sezonieri angajaţi de fermierul german Hermann Voges, de 58 de ani.

Imagine indisponibilă

„De obicei, ei vin cu maşina. Dar frontierele cu Ungaria şi Cehia sunt închise, motiv pentru care le-am plătit avionul şi chiar am amenajat două containere locuibile în curte pentru a respecta regulile din timpul pandemiei”, spune Voges.

Fermierul îşi plăteşte angajaţii sezonieri cu 9,36 euro pe oră, iar Radu nu se menajează atunci când vine vorba de munca grea de la câmp. „El ar dori să lucreze câte 12 ore pe zi, şapte zile din şapte”, spune Voges, iar românul sintetizează în câteva cuvinte sursa energiei sale. „Dumnezeu îmi dă putere”, le-a spus el jurnaliştilor germani care l-au chestionat. .

Radu are doi copii de 5 şi 8 ani, care au rămas acasă în grija bunicilor. La sfârşitul lunii iulie, vrea să se întoarcă înapoi acasă şi să anunţe cuvântul Domnului, la el în biserică, amintesc germanii. Dar nu se va întoarce cu mâna goală. Până atunci, el ar urma să strângă cel puţin 3.600 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite