Pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie uneşte tineri din toată lumea la Campionatul mondial de lucrări ştiinţifice pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul va găzdui în aprilie Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători (ICYS/International Conference of Young Scientists), eveniment care se desfăşoară pentru prima dată în România. Evenimentul este considerat campionatul mondial de lucrări de cercetare ştiinţifică dedicată elevilor de liceu.

ICYS aduce la Cluj, în intervalul 16-22 aprilie, peste 250 de elevi pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie din 27 de ţări. Aceştia îşi vor prezenta proiectele de cercetare extracurriculare care se înscriu în cinci categorii de concurs: inginerie (fizică aplicată şi teoretică), matematică, informatică, ştiinţele mediului (ecologie) şi ştiinţele vieţii (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere. 

„Acest tip de competiţie are o importanţă fundamentală în  educarea elevilor în ceea ce priveşte o lucrare de cercetare şi în dezvoltarea competenţelor ştiinţifice într-un mediu academic de înaltă clasă. Limba de lucru este limba engleză, iar juriul este format din profesori universitari, oameni de ştiinţă ai unor universităţi prestigioase din lume”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

România găzduieşte a 23-a ediţie a acestui eveniment în parteneriat cu o instituţie din ţara gazdă, anul acesta evenimentul fiind susţinut de UBB din Cluj-Napoca şi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiintifice prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

ICYS este membru al Federaţiei Mondiale pentru Concursuri în Fizică, concursul fiind inclus şi în Calendarul M.E.N.C.S. al Olimpiadelor şi Concursurilor Şcolare 2015/2016, şi recunoscut pe plan internaţional. Reuneşte an de an participanţi din ţări de pe mai multe continente, România participând încă de la prima ediţie - din 1994, la Visegrad, Ungaria. Mulţi dintre foştii participanţi la ICYS sunt acum studenţi la universităţi de renume mondial.

Mai puteţi citi:

Cum îşi doreşte un puşti de clasa a III-a să salveze lumea: „Propun să construim maşini 100% eco. De ce n-am fabrica şi eco-trenuri?”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite