Partida Romilor Pro Europa Cluj nu-l va recunoaşte pe “regele”  Dorin Cioabă

Partida Romilor Pro Europa Cluj nu-l va recunoaşte pe “regele”  Dorin Cioabă

Florin Cioabă şi Dorin Cioabă. FOTO: Adevărul

“Regretatul Florin Cioaba a fost pentru întreaga comunitate a romilor din judeţul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum >”, arată preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj, Aurel Roşianu. Acesta mai precizează că  romii din  Cluj nu o sa îl recunoască niciodata ca lider asa-zisul "rege" Dorin Cioaba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presedintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj, Aurel Rosianu, transmite condoleante familiei indurerate. “Bunul Dumnezeu sa il ierte si sa se odihneasca in pace. regretatul Florin Cioaba a fost pentru intreaga comunitate a romilor din judetul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum "REGE". Cioaba a fost probabil "REGE" doar pentru comunitatea romilor caldarari, care nu este atat de reprezentativa ca si numar pentru comunitatea roma. Noi Partida Romilor nu dorim sa intram in acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim ca noi comunitatea roma din judetul Cluj si nu numai, sa fim masa de manevra in folosul nimanui. Singurul reprezentant al romilor din toata Romania este Presedintele Partidei Romilor Pro Europa Deputatul Nicolae Paun. Acesta reprezinta cu adevarat  interesele comunitatii rome din judetul Cluj cat si din intreaga tara, impreuna cu alti reprezentanti ai comunitatii rome, care se alfa in pozitii oficiale”, se arată în comunicatul filialei clujele a Pardidei Romilor Pro Europa. 
 
Nu-l recunosc pe Dorin Cioabă 
 
“Noi romii din judetul Cluj, nu o sa il recunoastem niciodata ca lider al nostru pe asa zisul "REGE" Dorin Cioaba fiul regretatului Florin Cioaba. Dorim pe ce aceasta cale sa instintam opinia publica din Romania si nu numai, ca romii au reprezentant ales in Parlamentul Romaniei Deputatul Nicolae Paun, au reprezentanti numiti in structurile guvernamentale, au alesi locali. Romii din Romania nu vor recunoaste nici "Imparati nici Regii" niciodata.Romania este tara membra a Uniunii Europene iar aceste titulaturi, Rege, Imparat, sau sef de stabor, ne fac doar deservicii atat noua, romilor cat si populatiei majoritare”, mai precizează Presedintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj, Aurel Rosianu. 
 
Citeşte şi 
 
 

Regele Cioabă va fi înmormântat după tradiţiile ţigăneşti: el nu trebuie atins, iar prin faţa lui nu au voie să treacă femei

Romii vor ţine 30 de zile de doliu după moartea regelui Cioabă, timp în care nu au voie să facă nunţi, nici botezuri. Pregătirile de înmormântare vor dura trei zile, după care regele va fi înhumat în cimitirul din Sibiu, în cavoul familiei. „În cele 30 de zile de doliu nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi”, explică Iulian Rădulescu, împăratul romilor.

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

VIDEO Regele Cioabă, un gurmand recunoscut. Ospeţele de familie sunt celebre

Regele romilor, Florin Cioabă, a fost un gurmand recunoscut, iar ospeţele de familie de la casa Cioabă sunt celebre. Gurmand recunoscut, regele Florin Cioabaă a fost întotdeauna adeptul meselor mari, îmbelşugate, cu toţi membrii familiei, copii şi zeci de nepoţi şi strănepoţi.

Cum a primit mass media europeană vestea morţii lui Florin Cioabă

Interesul pentru cultura exotică a romilor a fost regăsit şi în articolele publicate de presa franceză, după ce un comunicat de presă al agenţiei AFP a anunţat decesul „regelui" autoproclamat al romilor, Florin Cioabă.

FOTO Florin Cioabă, un rege apropiat al familiei prezidenţiale

Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.

Damian Drăghici: „Cioabă avea o energie de adolescent, e o mare pierdere“

Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.

VIDEO Extravaganţele regelui romilor, Florin Cioabă: a regizat un film, iar de 8 martie i-a cumpărat soţiei o stea de pe cer

Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya. Anul trecut, de 8 martie, soţia regelui romilor, Maria, a avut parte de o surpriză de proporţii. Dragostea lui Cioabă pentru ea a fost atât de mare, încât i-a cumpărat o stea botezată cu numele ei. Alături de steaua de pe cer, femeia care i-a stat alături încă de când Cioabă avea 14 ani a primit şi un splendid colier din aur.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: