Parlamentarii corupţi ai Clujului sunt familişti convinşi. Infracţiunile de care sunt acuzaţi au legătură cu soţiile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii clujeni care au probleme cu legea sunt suspectaţi/acuzaţi de infracţiuni legate de familie. UDMR-istul Mate Andras a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, iar PSD-istul Alexandru Cordoş îşi ajuta soţia să facă angajări la instituţiile de stat din Cluj.

Senatorul clujean Alexandru Cordoş, ales în 2012 pe listele PSD, este, din iulie 2015, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Ex-vicepreşedintele PSD Cluj a fost acuzat că ar fi primit de la un om de afaceri foloase necuvenite, după ce i-ar fi spus că are influenţă asupra unor persoane din cadrul Companiei de Apă Arieş şi Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) şi că îl poate ajuta pe acesta să câştige mai multe achiziţii publice pentru închirierea unor utilaje. În luna aprilie, el a fost pus sub urmărire penală pentru complicitate la trafic de influenţă, într-un alt dosar, în care soţia sa, Mihaiela Cordoş, a fost trimisă în judecată pentru că ar fi luat mită de la mai multe persoane pentru a le obţine locuri de muncă. Senatorul mai este urmărit penal într-un dosar din 2014 în care este acuzat de favorizarea făptuitorului. El ar fi ajutat mai multe persoane cercetate de DNA într-un dosar penal  pe care le avertiza că le sunt interceptate convorbirile telefonice, având aceste informatii de la finul său, Valentin Tătar, fost ofiţer de poliţie judiciară la DNA. Cordoş este încă senator. 

image

Mate Andras

Condamnat pentru că şi-a angajat soţia la biroul parlamentar

Deputatul Mate Andras Levente, ales în 2012 pe listele UDMR, a fost condamnat definitiv, în februarie 2015, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El a fost găsit vinovat de judecătorii instanţei supreme că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus ca deputatului să îi fie suspendată pedeapsa închisorii pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni. De asemenea, potrivit deciziei instanţei, lui Mate Andras Levente i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. În perioada suspendării executării pedepsei cu închisoarea, se suspendă şi pedeapsa accesorie. El a rămas deputat.

Citeşte şi

Aleşi penali ai Clujului. Fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, ţinea o evidenţă a şpăgii în fişiere Excel

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite