Părinţii copilului înecat îl acuză pe antrenor de neglijenţă

Părinţii copilului înecat îl acuză pe antrenor de neglijenţă

Tatăl şi bunicul lui Alexandu, susprinşi la puţin timp după tragedie

Părinţii lui Alexandru Seleş, băiatul de şase ani înecat joi seara în Bazinul Olimpic din Cluj, au trimis un comunicat prin intermediul căruia au ţinut să precizeze anumite aspecte legate de decesul fiului lor.

„Deşi nimic nu îl mai poate aduce înapoi pe Alex, totuşi lumea întreagă merită să ştie împrejurările reale în care un copil sănătos şi-a pierdut viaţa", se arată în comunicat.

Conform părinţilor, unul dintre neadevărurile scoase în evidenţă este acela că Alex ar fi fost bolnav. "Sănătatea şi perfecta stare a copilului poate fi dovedită atât prin documente care certifică acest lucru de la medicul de familie, cât şi prin faptul că înainte de a participa la cursul de înot Alex a luat parte la cursuri de fotbal. Mai mult decât atât, toţi cunoscuţii acestuia pot să certifice faptul că Alex a fost un copil plin de viaţă, mai energic şi mai vesel chiar decât ceilalţi copilaşi. Nu a avut niciodată probleme de sănătate mai mult decât simple răceli, nu a leşinat niciodată, nu s-a plâns de dureri, de slăbiciuni sau de alte probleme care pot indica o anumită bolală", se arată în documentul citat.

Totodată, mai subliniază părinţii, Alex nu era la a doua zi de înot, ci la al doilea curs, ceea ce înseamnă căî practica acest sport de patru săptămâni.

Nu vor răzbunare

În comunicatul remis presei, părinţii lui Alex au menţionat că nu doresc răzbunare, însă se declară că principalul vinovat de moartea fiului lor este instructorul Vasile Pop, pe care îl acuză că, atunci când Ovidiu Seleş, tatăl lui Alex, a fost chemat în incinta bazinului, era îmbrăcat în „blugi, adidaşi şi maieu şi era perfect uscat".

Întrebări fără răspuns

„De ce nu era antrenorul în slip? De ce au trebuit copiii să anunţe că Alex pluteşte în apă? De ce primim telefoane de la părinţi care anunţă faptul că antrenorul nu supraveghea bazinul când Alex s-a înecat? De ce a trebuit să fie scos din apă de celălalt antrenor, de la celălalt bazin? De ce copiii au fost lăsaţi nesupravegeheaţi? De ce dacă i s-a făcut rău, a căzut în apa şi a fost scos după câteva secunde, nu a supravieţuit? Câţi copii până acum au căzut în apă, au înghiţit chiar apă şi au supravieţuit? Cum poţi să susţii că un copil s-a înecat în câteva secunde când unui copil îi trebuie cel puţin 3 minute să moară sub apă? De ce nu s-a sesizat antrenorul în cele 3 minute? De ce era antrenorul îmbrăcat când copiii erau încă în apă, oare nu se gândea că încă micuţii aveau nevoie de ajutorul său? De ce, domnule antrenor, nu vă recunoaşteţi vina şi nu v-o asumaţi?", sunt întrebări pe care le-au transmis părinţii lui Alex.

Antrenorul, acuzat că ar fi consumat alcool

Totodată, conform comunicatului, bunicul copilului îl suspectează pe antrenor că ar fi consumat alcool. "A cerut poliţiei să îi pună fiola", se menţionează în documentul citat. „Nu am auzit o astfel de solicitare", a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre medicii care a intervenit. „Am discutat cu colegii care au intervenit, iar ei mi-au spus că nu s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, astfel că o asemenea testare nu a fost efectuată", a menţionat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: